Mediji ziņo: Līgas Skromanes slepkavas spīdzināti, lai panāktu atzīšanos

© Sputnik / Борис Бабанов / Pāriet pie mediju bankasТанцор в маске Катакали. Штат Керала.
Танцор в маске Катакали. Штат Керала. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīrieši, kuri apsūdzēti par Latvijas pilsones Līgas Skromanes slepkavību Indijā, atzina savu vainu, kad policisti viņus nežēlīgi piekāva.

RĪGA, 7. maijs — Sputnik. Indijas mediji ziņo, ka policija spīdzinājusi par Latvijas pilsones Līgas Skromanes slepkavību aizdomās turamos vīriešus, lai panāktu viņu atzīšanos, vēsta Mixnews.lv.

Mediji informē, ka par to pastāstījuši apsūdzēto tuvinieki, kuri nav atklājuši savus vārdus, jo baidās no policijas.

Indijā - Sputnik Latvija
Līgas Skromanes slepkavībā atzinušies divi vīrieši

Jaunākie dati liecina, ka 24 gadus vecais Udajans, santehniķis, aizturēts 24. aprīlī, bet 28 gadus vecais Umeša, kurš strādājis produktu piegādes uzņēmumā, aizturēts 25. aprīlī.

Tuvinieki informēja, ka iesnieguši sūdzību miertiesniesim par policistu rupju apiešanos ar apsūdzētajiem.

Iepriekš ziņots, ka Indijas policija aizturējusi vīrieti, kurš nodarbojies ar prostitūciju un viņa suteneru, — abi apgalvoja, ka redzējuši bojāgājušo sievieti Kovalama pludmalē, taču nav viņu nogalinājuši. Taču pēc ilgstošas nopratināšanas viņi atzinās, ka nogalinājuši Līgu izvarošanas mēģinājuma brīdī. Vīrieši uzbrukuši Skromanei pēc strīda, jo sieviete neesot vēlējusies samaksāt par iegādātajām narkotikām.

Kas notika ar Līgu Skromani

Latvijas pilsone Līga Skromane, Īrijas iedzīvotāja, februārī ieradusies Indijā, lai kopā ar māsu ārstētos ajūrvēdas centrā. 14. martā Līga noalgojusi rikšu, lai dotos uz pludmali, un neviens viņu vairs nav redzējis. Pasi viņa līdzi nepaņēma, tāpēc valsti pamest nevarēja. Līga tika meklēta vairāk nekā mēnesi, līdz vietējie zvejnieki atrada viņas izkropļoto līķi upes krastā Kerala štatā.

Eksperti, kuri veica Līgas mirstīgo atlieku sekciju, vardarbības pazīmes nekonstatēja un izteica pieņēmumu, ka viņa varējusi nejauši vai tīšām saindēties ar pong-ponga koka indīgajiem augļiem, kuri aug līķa atrašanas vietā.

Скальный храм в Эллоре в Индии - Sputnik Latvija
Autopsija parādīja: Līga Skromane tika nogalināta

Vēlāk parādījās versija par to, ka meitene nožņaugta. Izmeklēšanas ietvaros policija sāka pārbaudīt vietējos narkotiku tirgotājus un kāršu spēlmaņus.

Vietējo iedzīvotāju aptaujāšanas laikā divas sievietes pastāstīja, ka redzējušas, kā Līga viena pati iet turp, kur vēlāk bija atrasts viņas līķis, taču policija atzīmēja, ka viņu vārdiem pilnībā neuzticas.

Policisti bija spiesti nopratināt vairāk nekā 100 vīriešus, lai atrastu slepkavas.

Tomēr Līgas tuvinieki pārmeta Indijas policistiem nekompetenci, – pēc viņu domām, no šīs traģēdijas būtu varēts izvairīties, ja meitenes meklējumi būtu sākušies nekavējoties.

Lietā par Latvijas pilsones slepkavību iejaucās pat indiešu politiķis Ramešs Čenitala, kurš tāpat pārmeta policijai bezdarbību, nekompetenci un angļu valodas zināšanu trūkumu.

Ziņu lente
0