Latvijā ieradīsies Kanādas armijas komandieris

© Sputnik / Sergey MelkonovNATO misijas Latvijā dalībvalstu bruņojuma izstāde
NATO misijas Latvijā dalībvalstu bruņojuma izstāde - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kanādas armijas komandieris apmeklēs Latviju, lai apspriestu valstu sadarbību aizsardzības jomā.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Kanādas armijas komandieris ģenerālleitnants Pols Vinniks, vēsta baltnews.lv.

Pirmdien, 7. maijā viņš tiksies ar Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani un Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieku ģenerāli Ivo Mogiļniju.

Aizsardzības ministrijas preses dienests informēja, ka tikšanās gaitā tiks apspriesti starptautiskās un reģionālās drošības jautājumi, kā arī Latvijas un Kanādas sadarbība aizsardzības jomā.

Militārās mācības Saber Strike 2017 - Sputnik Latvija
Visi karogi viesojas Latvijā: sākušās NATO militārās mācības

Kanādas armijas komandieris apmeklēs arī armijas bāzi Ādažos, kur tiksies ar NATO daudznacionālā bataljona karavīriem.

Kanādas vadītajā NATO bataljonā, kas dislocēts Latvijā, ir vairāk nekā 1000 karavīri no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.

NATO samitā Varšavā 2016. gadā tika pieņemts lēmums par nebijušu kopš aukstā kara laikiem alianses militārās klātbūtnes paplašināšanu Austrumeiropas valstīs. Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā tika dislocēti starptautisko spēku bataljoni, aizbildinoties ar Krievijas "augošo agresiju".

Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, ka nevēlas vairot spriedzi ar NATO — ne Baltijas reģionā, ne citviet, un uzsvērusi: Krievija neuzbruks nevienai NATO valstij. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka NATO par to ir ļoti labi informēta, taču vienkārši izmanto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā.    

Ziņu lente
0