Mitrofanovs: Latvija kritīs kaunā pa visu Eiropu

© Sputnik / Sergey MelkonovEiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs
Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs pastāstīja, ko patiesībā vēlas panākt Drošības policija, ierosinot krimināllietu par Vislatvijas vecāku sapulci Rīgā.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts, partijas "Latvijas Krievu savienība" loceklis  Miroslavs Mitrofanovs uzsvēra: ierosinot krimināllietu sakarā ar Vislatvijas vecāku sapulci, kas notika 31. martā Rīgā, Drošības policija (DP) spērusi soli pretī totalitārai diktatūrai Latvijā, vēsta RIA Novosti.

Mitrofanovs atzīmēja, ka Latvijas valdošās partijas šādi reaģējušas nevis uz Vislatvijas vecāku sapulci, bet gan uz 1. maija manifestāciju Rīgā, kurā piedalījās aptuveni 10 tūkstoši cilvēku. Eirodeputāts, gājiena organizators šo pasākumu uzskata par izrāvienu.

Viņš paskaidroja, ka, atklāti sodot par 1. maija demonstrāciju, Latvija kristu kaunā pa visu Eiropu, tāpēc varasiestādes "nolēmušas ar atpakaļejošu datumu sākt represijas par nesaprotamo Vecāku sapulci".

"Vērtēju to kā varas politisko impotenci, kura nav spējīga uz civilizētu diskusiju ar krievu mazākumtautību Latvijā. Tā vietā valdība uzrīda mums policiju. Tas ir ceļš pretī labējai totalitārai diktatūrai. Tiem, kam tas ļoti patīk, nāktos paturēt prātā, ka par noziegumiem pret demokrātiju nāksies atbildēt. Visas labējās diktatūras Eiropā un Latīņamerikā beigušās ar sodu tiem, kuri vainojami represijās pret opozīciju. Šo mācību jāatceras politiķiem-nacionālistiem, kuri uzrīda policiju politiķiem, krievu mazākumtautības pārstāvjiem Latvijas Republikā," — pastāstīja Mitrofanovs RIA Novosti žurnālistiem.

Piektdien, 4. maijā noskaidrojās, ka DP jau 18. aprīlī ierosinājusi kriminālprocesu sakarā ar LKS organizēto Vislatvijas vecāku sapulci, kas notika 31. martā. Specdienesti lietu klasificējuši saskaņā ar Kriminālkodeksa pantu no sadaļas "Par noziegumiem pret valsti".

Vislatvijas vecāku sapulce - Sputnik Latvija
"Viņa teica – bumba": pret Vislatvijas vecāku sapulci ierosināta krimināllieta

DP atzīmēja, ka šīs krimināllietas ietvaros plāno novērtēt iespējamās prettiesiskās darbības Rīgā 1. maijā gājiena laikā pa Brīvības ielu, ko tāpat organizēja LKS pārstāvji.

Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka intervijā radio Sputnik Latvija apstiprināja, ka viņas partija figurē DP ierosinātajā kriminālprocesā. Ždanoka uzsvēra, ka pagaidām nekādu detalizētu informāciju par to LKS nevar saņemt.    

Ziņu lente
0