Rīgas osta aizved kravas no galvaspilsētas centra

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas centrā paliks tikai pasažieru osta un konteineru pārvadājumi, savukārt beramkravu pārkraušanu plānots tuvākajā laikā sākt Krievu salā.

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš pastāstīja, ka līdz 2018. gada beigām plānots lielāko daļu kravu pārkraušanas pārcelt uz Krievu salu, vēsta Mixnews.lv.

Zeltiņš paskaidroja, ka kravu pārkraušanu ir vienkāršāk īstenot tuvāk līcim, tāpēc osta pakāpeniski pārceļ darbus ārpus centra un dzīvojamajiem rajoniem. Andrejostā plānots saglabāt tikai pasažieru ostu, mašīnas un kravas auto.

Rīgas brīvostas pārvaldnieks atzīmēja, ka vispirms no Rīgas centra aizies beramkravu pārkraušana, jo patlaban lielākoties tiek pārkrautas ogles un rīdzinieki bieži sūdzas par putekļiem. Zeltiņš atzīmēja, ka termināli Krievu salā plānots pabeigt līdz 2018. gada beigām, un pēc tam kravu pārkraušana notiks tur. Konteineru pārvadājumi un kravu uzglabāšana pagaidām paliks agrākajā vietā.

Управление Рижского порта - Sputnik Latvija
Latviju un Dāniju varētu savienot prāmju līnija

Iepriekš vēstīts, ka eksporta termināļa celtniecības projekts ogļu pārkraušanai Krievu salā tika apstiprināts 2009. gadā. Tolaik Rīgas brīvostas pārvalde pievērsa uzmanību salai un ieguldīja tās infrastruktūrā jaunākajā vēsturē nebijušu summu — 162 miljonus eiro (no tiem vairāk nekā 77 milj. piešķīra Eiropas Savienība). 12,5-17 metru dziļums ļauj uzņemt panamax klases kuģus un strādāt ar tālajiem Āfrikas, Tuvo Austrumu tirgiem, kā arī ar Indiju un Ķīnu.

Krievu salas projekta īstenošana sākās 2010. gadā. 2015. gada beigās ekspluatācijā tika nodoti galvenie objekti — četras universālas piestātnes. Tās ir 1,2 kilometrus garas. Dziļums pie piestātnes sasniedz 15,5 metrus. Izbūvēti arī visi nepieciešamie piebraucamie ceļi un inženiertehniskās komunikācijas līdz ostas teritorijai. Pašlaik tiek izstrādāts 23 metrus augsts nožogojums aizsardzībai pret vēju un putekļiem.     

Ziņu lente
0