Iereibuši britu karavīri "parādījuši vellu" mācībās Latvijā

© REUTERS / Radu SighetiNATO mācības Igaunijā
NATO mācības Igaunijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iereibuši britu karavīri, kuri piedalās NATO mācībās Furious Hammer, sakāvušies ar policistiem Rīgā.

RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. Trīs iereibuši britu karavīri Rīgā sakāvušies ar vietējiem policistiem. Incidents noticis 24. aprīļa naktī, vēsta avīze The Sunday Times.

Viens no jaunākajiem virsniekiem tika aizturēts uz vairākām stundām, taču otrā karavīra savaldīšanai policisti bija spiesti izmantot piparu gāzi, izdevumam pavēstīja avoti valsts bruņotajos spēkos.

М777 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Igaunija: amerikāņu un britu okupācijas pirmā gada iznākums

Viens no karavīriem dienē 19. Karaliskajā artilērijas pulkā, divi citi — 4. Karaliskajā artilērijas pulkā. Latvijas kara policija un Kanādas kara policija nogādāja visus kārtības pārkāpējus viņu armijas daļās.

Latvijā viņi piedalās NATO mācībās Furious Hammer, kas ilgst no 21. līdz 29. aprīlim. Manevros piedalās ne tikai britu karavīri, bet arī NATO kontingenta pārstāvji no Dānijas, Itālijas un Igaunijas.

"Viņus brīdināja, ka nevajag uzvesties muļķīgi, taču viņi izturējās tieši tā," — izdevumam paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Kāds cits avots pajokojis: "Šis incidents ir pilnībā izjaucis mācības," un piebilda, ka sadursmi ar Latvijas policiju NATO karavīri aktīvi apspriež lietotnē WhatsApp.

ASV kaujas tanks M1A2 Abrams starptautiskās mācībās Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
Maijā un jūnijā Latvijā notiks vērienīgas NATO mācības

Avīzes rīcībā esošā informācija liecina, ka vainīgos britu virsniekus gaida disciplinārs sods no komandieru puses.

Lielbritānija uzskata piedzērušo karavīru kautiņu ar policistiem par apkaunojošu, taču "nevēlētos, lai šis stāsts izvērstos nepareizā virzienā". "Pamēģināsim atzīt: cilvēki pieļauj kļūdas," — sarunbiedra teikto citēja The Sunday Times.

Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis atzina incidenta faktu, kurā iesaistīti piedzēruši karavīri. Viņš apgalvoja, ka incidents tiek izmeklēts un būtu nepareizi pašlaik sniegt kaut kādus papildu komentārus.    

Ziņu lente
0