Politika

Kandidāts Kariņš: ir jātic, ka mēs varam Latvijā dzīvot labāk

© Foto : karins.lvEiroparlamenta deputāts Krišjānis Kariņš
Eiroparlamenta deputāts Krišjānis Kariņš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiroparlamenta deputāts Krišjānis Kariņš personīgi negrasās balotēties Saeima no "Jaunās Vienotības", taču ir pilnībā gatavs pēc vēlēšanām nostāties Latvijas valdības vadībā.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. "Vienotība" izvēlējusies jaunu zīmolu un premjera kandidātu, tiek ziņots partijas mājas lapā.

Divdesmit trešā aprīļa sanāksmē "Vienotība", kā arī partijas "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Tukumam un novadam", Latgales un Jēkabpils reģionālā partija pieņēma lēmumu izveidot kopīgu sarakstu Saeimas vēlēšanām šī gada rudenī un uzstāsies zem kopīga nosaukuma "Jaunā Vienotība".

Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola - Sputnik Latvija
Šahs ir svarīgāks: finanšu ministre palaidīs garām Saeimas vēlēšanas sacensību labad

Sanāksmes dalībnieki vienbalsīgi atbalstīja "Vienotības" eirodeputāta, bijušā ekonomikas ministra Krišjāņa Kariņa kandidatūru premjera un jaunās apvienības valdes priekšsēdētāja amatam.

Kariņš pateicās kolēģiem par uzticību un pateica, ka viņam ir savs redzējums tam, kā Latvija varētu attīstīties.

"Mums valstī ir jāstiprina ticība pašiem sev, ka mēs varam Latvijā dzīvot labāk. Eiropas vidējais dzīves un labklājības līmenis mums ir nevis jāsasniedz, bet jāpārsniedz," uzskata eirodeputāts.

Pēc viņa domām, Latvijā šobrīd nav mērķtiecīgu un pabeigtu reformu — nedz nodokļu jomā, nedz veselības aprūpē.

"Mums pašiem jānotic, ka mums būs labāka nākotne, tad mums noticēs arī citi!" paziņoja Kariņš.

Taču, kā raksta lsm.lv, personīgi Kariņš negrasās balotēties Saeimā.

Ne nejaušā vienotība

"Vienotības" priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens tic, ka Kariņa vadībā "Jaunā Vienotība" spēs iekarot vēlētāju uzticību vēlēšanās, lai arī turpmāk strādātu "demokrātiskas un stipras Latvijas" labā.

"Krišjāņa Kariņa kompetences ir augstu novērtētas starptautiskā līmenī, viņš ar savu degsmi un aizrautību ir spējis aktualizēt un realizēt daudzus Latvijai būtiskus projektus," atzīmēja sanāksmē "Vienotības" priekšsēdētājs.

Kā pastāstīja Ašeradens, apvienības nosaukums "Jaunā Vienotība" nav nejaušs — šīs partijas jau ir strādājušas kopā. Pēc Ašeradena sacītā, tās turpinās savus centienus demokrātiskas, nacionālas un labklājīgas Latvijas labā.

Viņš paziņoja, ka "Jaunā Vienotība" ir gatava pieņemt arī citus locekļus.

"Jaunā Vienotība" ir atvērta sarunai ar visu Latviju — ieklausīties, lai visi kopā izdarītu Latvijai labu. Kopā mēs varam vairāk!" uzsvēra Ašeradens.

Ar izvēli apmierināti

Bijušais "Vienotības" līderis Andris Piebalgs uzskata, ka Krišjāņa Kariņa kandidatūra lieliski piestāv premjera amatam. Par to viņš uzrakstīja Twitter.

"Krišjānim piemīt skaidra pārliecība, viņam ir zināšanas un drosme," uzrakstīja Piebalgs.

​Kā pastāstīja Eiropas Tautas partijas vadītājs Mafreds Vēbers, Kariņš ir svarīgs ieguvums šai frakcijai Eiroparlamentā.

"Augsta līmeņa profesionālis. Apsveikumi "Vienotībai" par Krišjāņa izvirzīšanu kā premjera kandidātu," uzrakstīja Vēbers.

Vai līdzēs?

Šobrīd "Vienotības" reitings sastāda mazliet mazāk par 5% — rādītājs, kurš nepieciešams, lai iegūtu vietas parlamentā.

Taču, ja proporcionāli sadala neizlēmušo balsis (tādu ir mazliet mazāk par trešdaļu), partijas rādītājs sastādīs 8,5%, kas tai sniedz cerības iekļūt Saeimā.

Šādus datus martā Sabiedrības viedokļa pētījumu centrs SKDS sniedza kanālam LTV.

​Latvijas Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.    

Ziņu lente
0