Rīgas lidostā parādījies "maksas pagrieziens" – 55 eiro

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neuzmanīgiem autovadītājiem, kuri nevis novieto automašīnu, bet gan "griež riņķus", gaidot pasažierus, draud vērā ņemams sods.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Rīgas lidostas teritorijā parādījusies jauna ceļazīme, un tagad autovadītāji vairs nevarēs bez maksas iesēdināt lidostā iebraukušos pasažierus, vēsta rus.tvnet.lv.

"Esiet acīgi un pievērsiet uzmanību jaunām ceļazīmēm pie lidostas Rīga. Mentu busiņš patālāk tā vien gaida, kad kāds metīs riņķi — tas tiem, kuri nemaksā "parkingu" un braukā pa apli, lai fiksi kādu sagaidītu. Principā, piespiedu kārtā pabrauks zem ķieģeļa. Sods 55 eiro un 2 punkti. Nekādu brīdinājumu, ka ir veiktas izmaiņas," — sociālajā tīklā Facebook raksta Miks.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Taxify pastāstīja, kā taksisti māna ārzemniekus lidostā "Rīga"

Ķieģelis uzstādīts pēc lidostas Rīga administrācijas vēlmes.

"Daudzie transporta līdzekļi, kuri šajā vietā veica apgriešanās manevru, traucēja plūsmai, kas nāk no pilsētas uz lidostu," — paskaidroja lidostas pārstāve.

"Ķieģelis" uzstādīts ar mērķi novērst avāriju risku. Tagad pagrieziens pa kreisi lidostas ēkas virzienā kļuvis par "maksas pakalpojumu".

Iepriekš starptautiskās lidostas Rīga teritorijā savus pakalpojumus varēja piedāvāt tikai noteiktām prasībām atbilstoši taksometru uzņēmumi. Piemēram, nepieciešamas 50 vienādas krāsas automašīnas ar uzstādītiem GPS reģistratoriem, kuru datiem var piekļūt arī lidosta. Turklāt lidosta iekasēja 100 tūkstošus eiro gadā par ielaišanu teritorijā.

Tomēr 2013. gadā šī kārtība tika apstrīdēta tiesā. Taksometru firmas īpašnieks Valērijs Utjanskis pieprasīja piekļuvi teritorijai, jo lidosta ir publiska vieta. Tiesvedība vilkās ilgi, taču galu gala Augstākā tiesa nolēma: nodrošināt piekļuvi teritorijai pie lidostas ēkas visiem taksometriem.

Rīgas autoosta - Sputnik Latvija
Taksometru iebraukšanas aizliegums pie Rīgas autoostas sadusmoja pasažierus

Septembrī tiesas lēmums tika izpildīts. Pēc automātiskās barjeras demontāžas un caurlaižu sistēmas atcelšanas krasi pieauga sūdzību skaits no pasažieru puses par pakalpojumu kvalitāti un neadekvātajām cenām. Tagad pasažieru uzņemšana notiek maksas teritorijā, kur no taksometru vadītājiem iekasē 1,5 eiro par 30 minūtes ilgu stāvēšanu. Lai kompensētu izdevumus, taksometru vadītāji iekļauj autostāvvietas maksu pārvadājumu pakalpojumu maksā vai neizmanto stāvvietu — viņi riņķo ap lidostu un apstājas, lai iesēdinātu pasažieri.     

Ziņu lente
0