Pērn Latvijā bijis rekordzems CSN upuru skaits

© Valsts policijaПроверка документов
Проверка документов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā gadā Latvijā ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 136 cilvēki – tas ir zemākais rādītājs pēdējo gadu desmitu laikā.

RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. Aizvadītajā gadā ceļu satiksmes drošība Latvijā bijusi labākā visā neatkarības gadu periodā, informējusi Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre, vēsta LSM.lv.

Pērn ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 136 cilvēki – tas ir zemākais rādītājs pēdējo gadu desmitu laikā. Pēdējo četru gadu laikā drošība uz ceļiem Latvijā pastāvīgi uzlabojas, taču priekšā vēl ir daudz darba.

Dusmīgs, toties dzīvs!: kā nepielaist iedzērušu draugu pie stūres - Sputnik Latvija
"Dusmīgs, toties dzīvs!": kā nepielaist iedzērušu draugu pie stūres

Eiropas ceļu drošības policijas tīkla Tispol pārstāve Ruta Purdi pastāstīja, ka gada laikā Eiropas valstīs ceļu policisti pārbauda aptuveni 2 miljonus vadītāju, un galvenās problēmas joprojām saistītas ar transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibuma stāvoklī un ātruma pārsniegšanu.

Tispol nodibināts 1992. gadā un darbojas 28 Eiropas valstīs. Viens no tā jaunākajiem projektiem, Edward, paredz, ka vismaz vienu dienu gadā uz ceļiem nedrīkst iet bojā neviens cilvēks. Aizvadītajā gadā akcija aizritēja 32 valstīs.

No ceļu drošības viedokļa laika periods no 2014. līdz 2017. gadam visā Eiropā nebija labvēlīgs. 2016. gadā uz ceļiem gājuši bojā 25 684 cilvēki – vidēji 70 nāves dienā. Šis rādītājs ir zemāks nekā pirms 10 gadiem, taču statistika joprojām ir satraucoša. Turklāt 135 tūkstoši cilvēku CSN gūst nopietnas traumas, kas ietekmē visu tālāko dzīvi.

Statistika liecina, ka ikviens autovadītājs Latvijā vidēji reizi 12 gados iekļūst ceļu satiksmes negadījumā kā cietušais vai tā vaininieks. Pie tam kravas automašīnu vadītāji iekļūst CSN vidēji divreiz biežāk – reizi 6 gados, un aptuveni 40% CSN Latvijā notiek ātruma ierobežojumu pārsniegšanas rezultātā.

Autoceļu kvalitātes reitingā, ko sastādīja ekonomikas foruma eksperti, Latvija ierindojusies 137. vietā. Lietuva un Igaunija ieņēmušas 37. un 38. vietu.

Ziņu lente
0