Simoņana uzslavējusi Latvijas NEPLP par auditorijas piesaistīšanu Sputnik

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome izplatījusi paziņojumu par to, ka uzskata par nepieļaujamu informācijas aģentūras Sputnik fotogrāfiju un citas produkcijas izmantošanu Latvijas sabiedriskajos medijos.

RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana pateikusies Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei, kas iepriekš iebildusi pret aģentūras materiālu izmantošanu sabiedriskajos medijos, par auditorijas piesaistīšanu Sputnik.

"Izsaku pateicību Latvijas Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei par lielisku darbu auditorijas piesaistīšanā Sputnik Latvija. Tagad labākais foto un video saturs valstī ir tikai pie mums," – izteicās Simoņana aģentūrai RIA Novosti.

Radio Sputnik studija - Sputnik Latvija
Politika
Kas aizliedzis Latvijas sabiedriskajiem medijiem izmantot Sputnik materiālus

Iepriekš, 4. aprīlī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēmusi lēmumu aizliegt aģentūras Sputnik fotogrāfiju un citas produkcijas izmantošanu valstis finansētajiem sabiedriskajiem medijiem.

NEPLP noteikusi, ka plašsaziņas informācijas sabiedriskie līdzekļi tērē naudu no valsts budžeta, lai iegādātos Sputnik materiālus.

"Latvijas nodokļu maksātāju naudas izlietošana "Sputnik" stiprināšanai un tā zīmola popularizēšanai nav Latvijas sabiedrības interesēs," – sacīja padomes priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboltiņš.

Latvijas mediju žurnālisti NEPLP lēmumu uztvēruši neviennozīmīgi. Preses pārstāvji lauza galvu, kā rīkoties darbā ar informācijas gadījumiem, kuri skar tieši Krieviju, vai gadījumā, ja pasākumā piedalījušies tikai Krievijas mediji. Vairāki mediju pārstāvji jaunos ierobežojumus uzskata par cenzūru.

Ziņu lente
0