Tā ir provokācija: Latvija pasūdzēsies par Krievijas raķetēm NATO un EDSO

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas grasās apspriest Krievijas iecerētās raķešu palaišanas Baltijas jūrā, neskatoties uz to, ka Krievijas rīcība nepārkāpj starptautiskās saistības.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Pēc Latvijas ĀM preses sekretāra Ginta Jegermaņa sacītā, iestāde likusi Latvijas pārstāvjiem NATO un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) darīt zināmu šim organizācijā informāciju par Krievijas plānotajiem raķešu palaišanas treniņiem Baltijas jūrā, vēsta Grani.lv

Krievija plāno veikt raķešu palaišanas treniņus Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā no 4. līdz 6. aprīlim.

Raķešu trieciens - Sputnik Latvija
Igaunijā mierīgi izturējās pret Krievijas militārajām mācībām Baltijas jūrā

Krievijas Vienotās gaisa satiksmes organizēšanas sistēmas galvenais centrs iepriekš informēja Latviju par gaidāmajām raķešu mācībām. Un Latvijas Civilās aviācijas aģentūra (CAA) piekritusi slēgt aprīļa sākumā Latvijas gaisa telpu 18 kilometru augstumā zonā, kura paredzēta manevru veikšanai.

Jegermanis atzina, ka Krievija ar raķešu izmēģinājumiem virs Baltijas jūras nepārkāpj starptautiskās saistības, taču veids, kādā viņa īsteno savus plānus, rada spriedzi šajā reģionā.

Neskatoties uz to, Latvijas ĀM preses sekretārs atzīmēja, ka pagaidām pāragri spriest, kādā veidā notiks izmēģinājumi, jo, kā viņš apgalvo, Krievija nav sniegusi izsmeļošu informāciju par manevriem.

"Krievija ir paziņojusi par mācībām, ievērojot visas procedūras, tomēr dara to zonās, kurās iepriekš tas nav darīts, līdz ar to citām valstīm apkārtnē rodas jautājumi," paskaidroja Jegermanis.

Viņš uzsvēra, ka, pēc viņa domām, Krievija tādējādi demonstrē spēku, un tādēļ viņas rīcību var vērtēt kā provokāciju.

Jegermanis tāpat atgādinājis, ka Latvija turpina sargāt savu teritoriju un ir NATO valsts, tādēļ dara to kopā ar sabiedrotajiem.

Nebaidieties no "Krievija draudiem"

Iepriekš Krievijas plāni izraisīja sašutumu ģenerālleitnantam Raimondam Graubem — bijušajam Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandierim un eirodeputātam no Latvijas Artim Pabrikam.

Pirmais nosauca gaidāmos manevrus par "draudu signālu" un "plātīšanos", paziņojot, ka Krievija nolēmusi visiem pierādīt savu pārspēku.

Savukārt Pabriks aicināja Latvijas iedzīvotājus nebaidīties no "Krievijas draudiem" un neļaut Krievijai izbojāt Latvijai Lieldienas, liekot saprast, ka NBS spēki un zemessargi būs modri visu laiku, kamēr Krievija laidīs raķetes.    

Ziņu lente
0