Saeimas un Krievijas vēstniecības Latvijā komandu futbola mačam draud atcelšana

© pixabayFutbols
Futbols - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Krievijas diplomātiskās attiecības varētu neļaut sarīkot tradicionālo futbola maču starp Latvijas Saeimas un Krievijas vēstniecības komandām.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Pēc Latvijas Saeimas komandas kapteiņa Vitālija Orlova sacītā, mačs tradicionāli notiek ar tās valsts diplomātisko pārstāvniecību, kurā notiks pasaules čempionāts futbolā, vēsta Baltnews.lv.

Šogad Saeimas futbola komandai bija jāuzspēlē ar Krievijas diplomātiem. Mačam bija jānotiek 5. maijā, jo spēle parasti notiek 50 dienas pirms čempionāta sākuma.

2018 Telstar 18 - Sputnik Latvija
FIFA nosaukusi galvenos arbitrus, kuri apkalpos PČ 2018 mačus

Orlovs paziņoja, ka esošajā situācijā ar abpusēju diplomātu izraidīšanu no Latvijas un Krievijas, pagaidām nav skaidrs, vai spēle vispār notiks. Saeimas komandas kapteinis atzīmēja, ka vēl centīsies sazināties ar Krievijas vēstniecības komandas pārstāvjiem un pieļāva iespēju, ka tiks veikts alternatīvs pasākums laikā, kad bija plānots rīkot futbola maču.

Iepriekš tika ziņots, ka vairākas ES valstis, kā arī ASV un Kanāda 26. martā pieņēma lēmumu par Krievijas diplomātu izsūtīšanu sakarā ar Solsberi incidentu, kurā tika noindēts bijušais GIP darbinieks Sergejs Skripaļs.

Latvija nolēma izraidīt otro Krievijas vēstniecības sekretāru, kā arī Aeroflot pārstāvniecības vadītāju. Krievija, atbildot uz to, paziņoja par viena Latvijas diplomāta izsūtīšanu. Diplomātiskās personas vārdu un ieņemamo amatu Krievijas ĀM nenosauca, atzīmējot, ka tas nav Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.    

Ziņu lente
0