Rinkēvičs: Krievija nevar iejaukties Latvijas izglītības reformā

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ārlietu ministrija atbildējusi uz Krievijas ārpolitikas resora komentāru.

RĪGA, 27. marts — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) nevar iejaukties citas valsts iekšējās lietās, paziņoja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, vēsta rus.tvnet.lv.

Šādi Rinkēvičs komentēja Krievijas ĀM paziņojumu jautājumā par Latvijas parlamenta pieņemtajiem grozījumiem par izglītības pāreju pie mācībām latviešu valodā.

Krievijas Ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Maskava apsūdzējusi oficiālo Rīgu iedzīvotāju piespiedu asimilācijā

Sestdien Krievijas ĀM pauda viedokli par Saeimas pieņemtajiem Izglītības likuma grozījumiem, kuri paredz visu skolu pārvešanu pie mācībām valsts valodā līdz 2021./22. mācību gadam.

"Rīgai ir jāsaprot, ka ar saviem nedraudzīgajiem soļiem tā turpina pasliktināt divpusējās attiecības un visa atbildība pilnībā gulstas uz Latvijas pleciem," – atzīmēja Krievijas Ārlietu ministrija.

Krievijas vēstniecība Latvijā uzskata, ka grozījumu pieņemšana "diezin vai veicinās starpetniskās spriedzes mazināšanos".

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas Saeima galīgajā lasījumā apstiprināja reformu, kas paredz krievu skolu likvidāciju. Par grozījumiem nobalsoja 57 deputāti, pret – 16 politiķi. Grozījumi stāsies spēkā, kad tos oficiāli izsludinās prezidents Raimonds Vējonis. Debates par grozījumiem frakcijas "Vienotība" līderis Hosams Abu Meri paziņoja, ka skolu reformas pieņemšanas diena kļūs par svētkiem – viņaprāt, Latvijai izdevies pielikt punktu okupācijas sekām.

Ziņu lente
0