Rīgas dome neiebilst pret "Baltijas praidu"

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasGeju parāde Stambulā
Geju parāde Stambulā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku pauduši vēlmi piedalīties seksuālo minoritāšu parādē "Baltijas praids", kas ieplānota Rīgā 2018. gada jūnijā.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Rīgas domes pārstāve Aira Šmelde pastāstīja, ka Lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) apvienība līdz ar tai draudzīgo organizāciju "Mozaīka" ieplānojusi parādi "Baltijas praids" 9. jūnijā, vēsta Grani.lv.

Šmelde pavēstīja, ka Rīgas dome saņēmusi marša pieteikumu, taču par iespējamajiem ar to saistītajiem ierobežojumiem vēl nekas nav zināms. Vēlmi piedalīties parādē pauduši vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku.

"Baltijas praids" ik gadus norit vienā no Baltijas valstīm. 2017. gadā praids notika Tallinā, šogad pienākusi Rīgas kārta.

100 geju parādes dienas

Grandiozā geju parāde, kas notiks Latvijas jubilejas gadā, ilgs tieši 100 dienas. Tajā notiks 100 pasākumi, kuros aktīvisti izcels jautājumu par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu vienlīdzīgām tiesībām visās ES valstīs. Par "Baltijas praida" kulmināciju kļūs plaša geju parāde pašā Rīgas centrā.

Свадебные кольца - Sputnik Latvija
Kopdzīves likumprojekts nonācis līdz Latvijas Saeimai

Organizācijas "Mozaīka" valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina iepriekš informēja, ka situācija seksuālo minoritāšu jomā Latvijā neiepriecina, un "Baltijas praidam 2018" Rīgā jākļūst par svarīgu signālu Latvijas valdībai un varasvīriem, ka nav pieņemams, ja seksuālās minoritātes netiek uzskatītas par pilnvērtīgiem un līdztiesīgiem sabiedrības locekļiem.

Taču Latvijas Zinātņu akadēmijas fonda vadītājam un Zaļās partijas Rīgas nodaļas vadītājam Valentīnam Jeremejevam portāls Manabalss.lv neļāva vākt parastus pret "Baltijas praida" geju parādi Rīgā, aizbildinoties, ka tamlīdzīga iniciatīva neatbilst demokrātijas pamatprincipam — sapulču brīvībai, turklāt ir pretrunā pašas platformas noteikumiem.

Ne par, ne pret

Toties Latvijas Saeima noraidīja kopdzībes likumu, kas ļautu vaļu viendzimuma pāriem legalizēt attiecības. Martā valdība noraidīja likumprojektu, ko ierosināja Jura Pūces partija "Par Latvijas attīstību". Jāpiebilst, ka Pūces iniciatīva par civilajām savienībām portālā Manabalss.lv savāca 10 tūkstošus balsu.

Kopdzīves likuma projektu Saeimā atbalstīja "Saskaņa" un "Vienotība".

Tagad Latvijas sabiedriskie darbinieki bīstas, ka valdība parakstīs Stambulas konvenciju, kas vērsta uz "sieviešu atizsardzību neatkarīgi no viņu dzimuma". Ļoti ticams, ka Latvija to izdarīs, ņemot vērā, ka tās pieņemšanu pieprasa Rietumi.

Ziņu lente
0