Labāko pilsētu reitingā Rīga atpaliek no Baltijas galvaspilsētām

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Латвийской Национальной библиотеки в Риге
Здание Латвийской Национальной библиотеки в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu konsultāciju kompānijas Mercer eksperti uzskata par pasaules labāko pilsētu Vīni, savukārt par sliktāko – Bagdādi.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Rīga iekļuvusi labāko pilsētu pirmajā simtniekā, ko ik gadu sastāda amerikāņu konsultāciju kompānija Mercer.

Latvijas galvaspilsēta ieņēmusi 90. vietu un nedaudz piekāpusies kaimiņiem – Viļņa ieņēmusi 81. vietu, Varšava – 82., savukārt Tallina izrādījusies 87. vietā. Par labāko pilsētu, pēc ekspertu viedokļa, kļuvusi Vīne.

Флаг Латвии - Sputnik Latvija
Labāko valstu reitings: Latvija neko neietekmē

Pirmajā trijniekā tāpat iekļuvusi Šveices Cīrihe, Jaunzēlandes Oklenda un Vācijas Minhene, kuras sadalījušas savā starpā trešo vietu. Pirmajā desmitniekā izrādījās Vācijas Diseldorfa un Frankfurte, Kanādas Vankūvera, Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena un vēl divas Šveices pilsētas – Ženēva un Bāzele.

Maskava šajā sarakstā ieņēmusi tikai 167. vietu, savukārt Kijeva – 173. Pēdējās vietas ieņēmušas Jemenas Sana un Centrālāfrikas Republikas galvaspilsēta Bangi, savukārt par pasaulē sliktāko pilsētu eksperti atzinuši Bagdādi.

Kompānija Mercer ik gadu sastāda pasaules pilsētu reitingu, vērtējot lielpilsētas pēc dzīves kvalitātes. Eksperti uzskata, ka saraksts var palīdzēt kompānijām, kurām ir pārstāvniecības vairākās valstīs, kā arī, ja kompānijas vēlas sūtīt savus darbiniekus uz ārzemēm.

Reitinga sastādīšana notiek, pamatojoties uz politiskiem, sociāliem un ekonomiskiem parametriem, kā arī tiek ņemta vērā medicīnas kvalitāte, izglītības līmenis, izejvielu preču cenas, klimats un vairāki citi faktori.

Ziņu lente
0