Lindermans: Drošības policija vēlas iebiedēt krievu žurnālistus

© Sputnik / Алексей ТихомировЭмблема полиции безопасности Латвии
Эмблема полиции безопасности Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimirs Lindermans pavēstīja, ka žurnālistam Jurijam Aleksejevam piešķirts aizdomās turamā statuss saskaņā ar diviem Latvijas Krimināllikuma pantiem.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Drošības policija piešķīrusi žurnālistam, portāla Imhoclub.lv redaktoram Jurijam Aleksejevam aizdomās turamā statusu. Par to pēc Aleksejeva lūguma Facebook tīklā paziņoja Vladimirs Lindermans.

Drošības policija piešķīrusi Aleksejevam aizdomās turamā statusu saskaņā ar diviem Latvijas Krimināllikuma pantiem: nacionālā naida kurināšana un nelikumīga munīcijas glabāšana," – vēsta Lindermans.

Tagad Aleksejevam noteikts aizliegums izbraukt no valsts.

Vladimirs Lindermans jau sen pazīst Juriju Aleksejevu, tāpēc ir pilnīgi pārliecināts: lieta ir safabricēta.

"Aleksejevs ir izraudzīts mērķa lomā, lai kārtīgi iebiedētu visus krievu žurnālistus Latvijā," – pauda savu viedokli Lindermans.

"Viņus neinteresē imidžs. Viņi vēlas piežmiegt medijus, ko uzskata par nelojāliem," – piebilda Lindermans komentāros.

Jurijs Aleksejevs - Sputnik Latvija
IMHOclub dibinātājs Jurijs Aleksejevs paziņojis par hakeru uzbrukumu

Viņš atgādināja, ka iepriekš Aleksejevam bija tādas personas statuss, pret kuru uzsākts kriminālprocess, jo policijai nepietika pierādījumu. Šis pamata statuss neparedz ierobežojošos pasākumus, tāpēc Aleksejam radās iespēja doties uz ASV Ziemassvētku brīvdienās.

Iepriekš vēstīts, ka decembra vidū Drošības policija desmit stundas pratināja Juriju Aleksejevu un izvirzīja apsūdzību par naida kurināšanu. Žurnālista dzīvoklī notika kratīšana, kuras laikā viņa dzīvoklī tika atrastas Makarova pistoles patronas. Pēc kratīšanas žurnālists caur Norvēģiju devās uz ASV – tur dzīvo viņa meita un mazbērni, ar kuriem viņš plānoja pavadīt kopā svētkus.

Aleksejevs ir pārliecināts, ka munīcija viņa dzīvoklī noslēpta tīšām, taču ne kratīšanas laikā, bet gan daudz agrāk, lai vajadzīgajā brīdī to atrastu.

Apsūdzības par starpnacionālā naida kurināšanu izvirzītas uz internetā publicētu latviešiem naidīgu tekstu pamata. Savukārt Aleksejevs apgalvo, ka nav tos rakstījis.

Pirms neilga laika tika uzlauzts žurnālista personālais dators. Pēc šī incidenta viņš vērsās pie datorspeciālistiem, kuri nonāca pie secinājuma: uzlaušana izpildīta ļoti profesionāli, to veikusi liela IT firma vai specdienesti.

Pērn Kosovas varasiestādes aizturēja Aleksejevu par kaitējumu pašpasludinātās republikas imidžam.

Ziņu lente
0