Krievijas vēstniecību Latvijā pārsteigusi Waffen SS līdzskrējēju stūrgalvība

© Sputnik / Sergey MelkonovSS leģionāru maršs Rīgā
SS leģionāru maršs Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Latvijā paudusi savu viedokli par Waffen SS leģionāru un viņu sekotāju maršu Rīgā, 16. martā.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā novērtējusi Waffen SS leģionāru un viņu sekotāju maršu Rīgā kā "bēdīgu faktu", teikts Krievijas diplomātiskās misijas lapā Facebook.

Publikācijā teikts, ka spītīgie centieni godināt tos, kuri vainojami par nacistiskās ideoloģijas nevainīgo upuru bojāeju un ciešanām, var atstāt tikai patiesu jebkura saprātīgi domājoša cilvēka nepatiku.

Leģionāru maršs notika Rīgā 16. martā. Šī diena tiek uzskatīta par neoficiālu Waffen SS latviešu leģiona piemiņas dienu. Latvijas policijas rīcībā esošie dati liecina, ka gājienā piedalījušies aptuveni 1500 cilvēki.

Rīgā startēja leģionāru maršs - Sputnik Latvija
Jāierobežo tranzīts: Krievijas Valsts Domē piedāvā atbildēt uz SS maršu Rīgā

Iepriekš vēstīts, ka pasākums noritējis mierīgi, tikai pie Brīvības pieminekļa izcēlušies daži konflikti, kuru rezultātā aizturēti divi cilvēki. Aizturēts ārvalstnieks ar plakātu "Viņi nogalināja ebrejus". Vēl viens cilvēks tika aizturēts par atrašanos alkoholiskā reibuma stāvoklī.

Krievijas Ārlietu ministrija piektdien savā paziņojumā strikti nosodīja Waffen SS leģionāru maršu Rīgā, nosauca to par "kaunpilnu sanāksmi" un pauda cerību, ka pasaules sabiedrība skaidri un principiāli nosodīs notiekošo Latvijā.

Krievijas diplomāti pievērsa arī uzmanību tam, ka gājienu atbalstīja Latvijas valdošās koalīcijas deputāti, kuri, kā teikts resora paziņojumā, "gādīgi rūpējās par nevainīgajiem upuriem un brīvības aizstāvjiem" — brīvprātīgā latviešu SS leģiona veterāniem, kuri pastrādājuši masveida noziegumus pret cilvēci. 

Ziņu lente
0