Politika

Spēlītēm reizēm pienāk gals: DP parunāja ar Karajevu par "politisko darbību"

© Sputnik / Sergey MelkonovRokudzelži
Rokudzelži - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aktīvists Degi Karajevs pastāstīja, kā Latvijas Drošības policijā ar viņu parunāja par viņa "politisko" darbību un sakariem ar "Sputnik".

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Cīņas aktīvists par bilingvālās izglītības saglabāšanu mazākumtautību skolās Degi Karajevs pastāstīja ekskluzīvā intervijā Sputnik Latvija par savu sarunu ar Drošības policijas (DP) inspektoru.

Pēc Karajeva sacītā, uz Drošības policiju viņš devies 16. marta rītā, saņemot oficiālu pavēsti, kuru iemetuši viņa pastkastītē. Iemeslu, kura dēļ viņam bija jāierodas specdienestā, priekšlaicīgi nepaziņoja, par to viņš uzzināja tikai nopratināšanas laikā, kad Drošības policijas inspektors parādīja viņam papīru ar iesniegumu no Kultūras ministrijas.

"Pēc inspektora sacītā, iesniegumā tika izvirzīta pretenzija par reģistrēta komerciāla zīmola izmantošanu un Latvijas karoga aizvainošanu. Es paņēmu oficiālo Latvijas simtgades logotipu u nomainīju bezgalības zīmi uz roku dzelžu zīmi, tādējādi pievēršot auditorijas uzmanību tam, ka Latvijā ierēdņi arvien stiprāk ierobežo personas un pašnoteikšanas brīvības," paskaidroja Karajevs.

Viņš tāpat pastāstīja, ka nekādas apsūdzības pēc būtības viņam neizvirzīja un pašu Kultūras ministrijas iesniegumu viņam neiedeva izlasīt.

"Reālais tikšanās mērķis bija noskaidrot, kādēļ es nodarbojos ar sabiedrisku darbību, kuru specdienesti nodēvēja par "politisku darbību". Kaut gan es lūdzu uzsvērt, ka tā ir sabiedriska darbība, ja jautājumi, kurus es rosinu, skar visu sabiedrību un arī mērķi ir sabiedriski," uzsvēra aktīvists.

Kopumā Karajevs novērtēja savu sarunu ar DP inspektoru kā foršu dialogu ar cilvēku, kurš kaut arī nepiekrita viņa viedoklim, taču nebija arī noskaņots pret viņu agresīvi.

"Kaut kādā nozīmē man izdevies savervēt aģentu — Drošības policijas speciālistu," paziņoja Karajevs.

Pēc aktīvista sacītā, nekādus konkrētus jautājumus viņam neuzdeva, visā sarunas gaitā uzsvars tika likts uz to, lai noskaidrotu, kādēļ pēkšņi viņš nolēmis ķerties pie krievu skolu jautājuma. Karajevam nācās pastāstīt policistam par bērniem, par rindām, par dzīvi, cenšoties paskaidrot savu domu gājienu attiecībā uz šo lietu.

Turklāt pēc protokola sarunas daļas beigām inspektors painteresējās KArajevam, kādēļ viņu publicē Sputnik, par citiem plašsaziņu līdzekļiem policists nejautāja. Karajevs atbildēja viņam, ka Sputnik interesējas par problēmu un uzdod jautājumus, savukārt viņš ir gatavs uz tiem atbildēt.

"Viss, ko es daru, es daru tikai un vienīgi pēc paša gribas. Protams, mani var ietekmēt ar kritiku vai paslavēšanu kā jebkuru normālu cilvēku. Taču es redzu, kas notiek un izdaru savus secinājumus. Mans mērķis ir normāla veselīga sabiedrība manā valstī. Un nekādu sakaru ar politiskajām partijām man nav, kaut gan esmu gatavs izmantot jebkura politiskā spēka pārstāvjus, ja mums ir pa ceļam," paziņoja Karajevs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka policijā viņam devuši saprast, ka viņa spēlītēm varētu pienākt gals, un viņa satīriskajiem gājieniem beigās var būt sekas. Taču Karajevs atbildēja, ka cieši seko līdzi likumā sacītajam, un viņam nav ne jausmas par to, ar kādām sekām vispār viņam varētu draudēt.     

Ziņu lente
0