Žans Klods Junkers atbildējis Latvijas Krievu kopienai

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер
Председатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Krievu kopienas vadītāja Vladimira Sokolova vēstuli par krievu skolu aizstāvību nodeva tieslietu, fundamentālo tiesību un pilsonības jautājumu eirokomisārei Verai Jurovai.

RĪGA, 15. marts – Sputnik. Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera pārstāvis atbildējis uz Latvijas Krievu kopienas vadītāja Vladimira Sokolova vēstuli.

Vecrīgas ainava - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latviešu mātes meita atradusi aizstāvi. No krievu valodas

Šī gada janvārī Sokolovs uzrakstīja Junkeram vēstuli, kurā lūdza sniegt vērtējumu Latvijas nacionālās elites uzbrukumam krievu (un ne tikai) skolām.

"Es vēršos pie jums Latvijas krievvalodīgās mazākumtautības vārdā, apelējot uz Eiropas Savienības fundamentālajām vērtībām – tādām kā cilvēka cieņa, brīvība, demokrātija un cieņa pret cilvēktiesībām, tostarp, pret personu tiesībām, kuri pieder pie mazākumtautībām. Mums ir nopietnas raizes par Latvijas valdības plāniem aizliegt bilingvālo izglītību mazākumtautībām valsts un privātajās skolās," — uzrakstīja Sokolovs.

Vēstulēs Žanam Klodam Junkeram, Eiropas Padomes prezidentam Donaldam Tuskam un Eiropas Parlamenta prezidentam Antonio Tajani Sokolovs atzīmēja, ka krievu skolas pastāv Latvijā kopš 1789. gada un nav pazudušas nedz nacistu okupācijas laikā, nedz padomju laikā. Atbildi no Eiropas Komisijas vadītāja kancelejas Sokolovs publicēja savā Facebook lapā.

Tiek ziņots, ka Junkers pateicās Sokolovam par vēstuli un pieņēma tā saturu kā liecību, kā arī palūdza paziņot, ka tā tika nodota tieslietu, fundamentālo tiesību un pilsonības jautājumu eirokomisārei Verai Jurovai. Viņa izpētīs vēstulē norādītos jautājumus un pēc tam sniegs atbildi uz tām.

Ziņu lente
0