Ingmārs Līdaka nomaina Saeimu pret zoodārzu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais deputāts nodarbosies ar lietderīgu darbu – uzlabos baltā lāča uzturēšanas apstākļus Rīgas zoodārzā.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (Zaļo un zemnieku savienība) atstājis darbu Saeimā un atgriezies Rīgas zoodārzā, kur, kā viņš pats paziņoja Latvijas Radio ēterā, kā direktors nesīs vairāk labuma.

Jau 2006. gadā, kad ilgus gadus bijušais Rīgas zoodārza preses sekretārs Līdaka tika ievēlēts 9. Saeimā, viņš solīja savu pilnvaru termiņa beigās atkal atgriezties pie zvēriem. Pēc Līdakas sacītā, kad viņš sāka darbu Saeimā, tur bija tikai divi Latvijas Zaļās partijas deputāti, savukārt šobrīd viņi ir septiņi, tādēļ "zaļo" intereses jau tā ir labi pārstāvētas Saeimā.

Līdaka atzīmēja, ka viņam "bija jāatgriežas Rīgas zoodārzā", kad pēc 22 gadu darba valdes priekšsēdētāja krēslu atstāja Rolands Greiziņš.

Зоопарк Садгород во Владивостоке - Sputnik Latvija
Dānijā zoodārzi lūdz nest viņiem mājdzīvniekus, lai tos izbarotu lauvām

"Saņemu ļoti sakārtotu saimniecību, kurā nekādas revolūcijas nav nepieciešamas," atzīmēja Līdaka.

Pēc viņa sacītā, valdes kodolu veido tie paši cilvēki, kuri palīdzēja zoodārzam iziet cauri krīzei. Tiesa, 11 gadu laikā, ko Līdaka pavadījis Saeimā, daudzi darbinieki jau devušies pensijā, savukārt viņus nomainījuši jauni cilvēki, ar kuriem vēl nāksies iepazīties, atzina bijušais deputāts.

Šobrīd, saka Līdaka, viens no lielākajiem zoodārza projektiem ir ekspozīcijas "Āfrikas savanna" celtniecība. Nepieciešamais papildus finansējums no pilsētas budžeta jau ir saņemts. Objektu plānots pabeigt līdz oktobrim, taču dzīvniekus tajā ielaidīs vēlāk.

Drīzumā zoodārzu apmeklēs komisija, kura pārbaudīs dzīvnieku uzturēšanas apstākļus. Taču jau šobrīd ir zināms, ka baltā lāča uzturēšanas apstākļi Rīgā tiek uzskatīti par ļoti sliktiem. Līdaka pastāstīja, ka lāča voljērs ir jāpārbūvē; zvēram ir jāpārvietojas pa zemi, nevis pa betonu, savukārt viņa teritorijai ir jābūt ievērojami lielākai.

Baltais lācis Romeo piedzima 1990. gadā, savukārt pēc gada tika nogādāts Rīgas zoodārzā. Šobrīd Romeo jau ir vecs, un kad viņš nomirs, neviens zoodārzs nedos Rīgai jaunu lāci, jo viņa voljērs neatbilst uzturēšanas prasībām, atzina Līdaka.    

Ziņu lente
0