Kļuvis zināms, kāds ABLV klientu skaits saņems naudu

© Sputnik / Sergey MelkonovABLV
ABLV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien, 3. martā sāksies pašlikvidējošās kredītorganizācijas klientu ieguldījumu izmaksa līdz 100 tūkstošiem klientu.

RĪGA, 3. marts — Sputnik. Garantētos ieguldījumus ABLV Bank klientiem, kura pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju, izmaksās banka "Citadele", vēsta Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

​Ieguldījumu izmaksa līdz 100 tūkstošu eiro apmērā sāksies šodien, 3. martā. Komisija atzīmēja, ka 87,8% bankas klientu ieguldījumi tiks izmaksāti pilnībā, staro vietējiem klientiem naudu pilnā apmērā saņems 97,8% ieguldītāju.

500 eiro - Sputnik Latvija
Ventspils mērs: uzbrukumu Latvijas bankām organizējušas ASV

ABLV Bank ir 22 830 klientu, tostarp 8 468 — no Latvijas. Viņu vidū 7418 ir fiziskas personas, 1050 — juridiskas personas. Ieguldījumi pilnībā tiks izmaksāti 20 051 klientam, nepilnā apmērā — 2 779 klientiem. Viņu vidū 184 ir vietējie klienti, galvenokārt — juridiskas personas.

FKTK iepriekš paziņoja, ka Ieguldījumu garantijas fonda līdzekļi izmaksām netiks izmantoti, jo ABLV rīcībā ir pietiekami lieli līdzekļi. Garantēto ieguldījumu izmaksai bankai nepieciešami 480 miljoni eiro, ko ABLV Bank jau ieskaitījusi FKTK kontā.

Ziņots, ka klientu un kreditoru interešu maksimālas aizsardzības mērķiem un atbilstoši Eiropas Centrālās bankas lēmumam par ABLV likvidācijas procesa iniciēšanu, akcionāru ārkārtas sēdē pirmdien tika pieņemts lēmums par pašlikvidāciju. Kredītorganizācija uzskata, ka tādējādi tai izdosies sekmīgi aizsargāt savus aktīvus, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

Ziņu lente
0