Liepājā meiteni ar asiņojošu galvu palaida no skolas uz mājām ar autobusu

© Sputnik / Roberts VicupsВ школьном кабинете
В школьном кабинете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas 15. vidusskolas klases audzinātāja un medmāsa neizsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību skolniecei, kura pārsita galvu pret apkures bateriju. Bērns tika atlaists uz mājām ar sabiedrisko transportu bez pavadības.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Liepājas skolā klases vadītāja aizsūtīja mājās 15 gadus vecu skolnieci, kura guva galvas traumu klases biedra vainas dēļ; viņš parāva malā krēslu uz kura meitene grasījās apsēsties, un meitene sasitās ar galvu pret bateriju. Par notikušo netika ziņots ne vecākiem, ne skolas direktoram, vēsta programma Bez Tabu.

Incidents notika Liepājas 15. vidusskolā. Astotās klases skolniece, kuras vārds netiek nosaukts, sasitās ar galvu pret radiatoru, pazaudējot līdzsvaru cita skolēna huligānisma dēļ.

Пустые парты в школе - Sputnik Latvija
Rīgā māte atteikusies pavadīt bērnu mājās no skolas

Saskaņā ar noteikumiem, bērns uzreiz ir jāapskata skolas medmāsai. Galvas traumas gadījumā viņa nevar patstāvīgi noteikt diagnozi un viņai jāizsauc "ātrā palīdzība" un jāpaziņo par notikušo vecākiem un mācību iestādes direktoram. Taču nekas no tā netika izdarīts. Medmāsa, apskatot bērnu, nosūtīja bērnu atpakaļ uz klasi. Pēc kāda laika meitene atkārtoti atnāca pie medmāsas, taču darbinieces jau nebija uz vietas; viņa bija izgājusi ģimenes apstākļu dēļ. Kā rezultātā klases vadītāja aizsūtīja skolnieci mājās, 15 gadus vecā meitene ap 40 minūtēm viena pati brauca ar sabiedrisko transportu.

"Bērns burtiski iestreipuļoja mājās. Sākumā domāju, ka varbūt viņa kaut ko ir salietojusies, bet vēlāk mazākais brālis man pateica, ka māsai no galvas tek asinis. No skolas personāla tie, kuri par to zināja, neinformēja ne mani, ne skolas direktoru!" — pastāstīja meitenes māte.

Jau no mājām meitenei izsauca "ātros", slimnīcā meitenei tika noteikta diagnoze – smadzeņu satricinājums.

Skolas direktors uzzināja par notikušo tieši no bērna mātes, turklāt klases vadītāja informēja par incidentu zēna vecākus, kurš izsita krēslu no kājām cietušajai skolniecei. Meitenes vecākiem viņa nezināma iemesla dēļ nepiezvanīja.

Šobrīd Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) veic pārbaudi sakarā ar notikušo, pēc tās tiks pieņemts lēmums par administratīvās izmeklēšanas uzsākšanas sakarā ar šo lietu. Medmāsa, kura neizsauca bērnam "ātros", aizgāja no darba.

Ziņu lente
0