Rīgā atkal ieviesīs riteņu bloķētājus

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийПаркомат
Паркомат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autostāvvietu noteikumus īpaši bieži pārkāpj autovadītāji, kuru mašīnas reģistrētas ārzemēs, dažiem ārvalstu studentiem uzkrājušies vairāku tūkstošu eiro sodi.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Rīgas pašvaldības varas iestādes turpina cīnīties ar stāvvietu noteikumu pārkāpējiem: tagad šim mērķim atkal plānots izmantot riteņu bloķētājus. Par to vēsta pašvaldības portāls riga.lv

Taču šādi pasākumi tiks piemēroti tikai ārkārtas gadījumos, ja vadītājs ļaunprātīgi un ilgtermiņā neapmaksā pašvaldības stāvvietu pakalpojumus. Attiecīgus grozījumus piedāvāts ieviest Rīgas pašvaldības Maksas stāvvietu izmantošanas un apkalpošanas noteikumos.

Pirmā pārkāpuma gadījumā vadītājam, kā jau iepriekš, tiks izrakstīta soda kvīts. Ja sods netiks savlaicīgi apmaksāts, tad otrā pārkāpuma gadījumā autoīpašnieks saņems brīdinājumu četrās valodās par to, ka nākamreiz viņa riteņi varētu tikt bloķēti.

Riteņu bloķētāji tiks uzstādīti, ja sods par iepriekšējiem pārkāpumiem netiks apmaksāts divreiz. Bloķētājus noņems tikai tad, kad stāvvieta tiks apmaksāta.

Pārkāpj ārzemnieki

Saskaņā Rīgas domes Satiksmes departamenta informāciju, šobrīd stāvvietu noteikumus nereti pārkāpj ārzemēs reģistrētu automobiļu īpašnieki.

Dažiem ārzemju studentiem jau ir sakrājušies sodi par stāvvietu izmantošanu vairāku tūkstošu eiro apmērā. Tā kā piedzīt sodus no ārzemniekiem ir praktiski neiespējami, pašvaldība nolēmusi novērst ļaunprātīgu stāvvietu izmantošanu.

Izmaiņas skars arī stāvvietu apmaksu

Grozījumi paredz, ka turpmāk autostāvvietu varēs apmaksāt tikai bezskaidras naudas veidā: ar SMS, elektroniskās naudas, mēneša abonementa, iedzīvotāja vai lietotāja kartes palīdzību. Sodu tāpat varēs apmaksāt tikai bezskaidrā norēķinā.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs draud paaugstināt maksu par stāvvietām De Facto žurnālistiem

Čeku, ko izsniegs parkomāts, vairs nevajadzēs likt automobilī – kontrolieri varēs pārbaudīt apmaksu elektroniski.

Piekabes vai puspiekabes stāvvietu turpmāk arī nāksies apmaksāt.

Pašvaldība vēlas atteikties no monētu izmantošanas, jo parkomātus regulāri cenšas salauzt, nozagt no tiem monētas, ievieto tajos polietilēna maisus un citu valstu monētas.

Kā rezultātā pašvaldība ne vien nesaņem ienākumus, bet ir arī spiesta apmaksāt iekārtu remontu. Turklāt rodas strīdi ar autoīpašniekiem sakarā ar stāvvietas apmaksu.

Gala lēmumu par grozījumiem pieņems Rīgas dome.

Ziņu lente
0