Plānota akcija: Rimšēviča māja izdemolēta un apzagta

© pixabayМужчина взламывает замок
Мужчина взламывает замок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča māja Langstiņos izdemolēta un apzagta. Pats Rimšēvičs uzskata, ka tā nav nejaušība.

RĪGA, 25. februāris — Sputnik. Sestdien, 24. februārī izdemolēta un apzagta par korupciju aizdomās turētā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča māja Langstiņos. Ielaušanās laikā Rimšēvičs nav atradies mājās, vēsta Mixnews.lv.

Rimšēviča advokāts Vārpiņš informēja, ka ir notikusi ielaušanās Rimševiča privātmājā Langstiņos, tā izdemolēta un nozagtas "daudzas svarīgas lietas". Viņš neprecizēja, kas tieši nozagts.

Pēc advokāta vārdiem, pats Latvijas Bankas prezidents uzskata, ka tā nav nejauša apstākļu sakritība un aiz šī vandālisma akta slēpjas kas nopietnāks.

"Situācija liecina, ka tā bijusi iepriekš plānota un profesionāli labi organizēta operācija," — norādīja Vārpiņš.

Saistībā ar notikušo ierosināta krimināllieta, un policija rūpīgi izmeklē incidentu.

Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava apstiprināja, ka piektdien plkst.23.49 policija ir saņēmusi informācija par zādzību no privātmājas. Izbraucot uz notikumu vietu, konstatēts, ka notikusi iekļūšana mājā un no tās nozagtas mantas. Nozagto mantu saraksts vēl tiek precizēts.

Лидер партии Согласие Янис Урбанович перез зданием Сейма - Sputnik Latvija
Latvijas politiķis stāsta, kas varētu nopietni ietekmēt nacionālo ekonomiku

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs aizturēts aizdomās par kukuļa izspiešanu un pieņemšanu 100 tūkstošu eiro apmērā. Amatpersona atlaista brīvībā pret ķīlas naudu 100 tūkstošu eiro apmērā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pārbauda ziņas par to, ka bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds un augstu stāvoša banku sektora amatpersona izspieduši kukuli no Norvik banka lielākā akcionāra Grigorija Guseļņikova. Intervijā Associated Press baņķieris paziņoja, ka kukuļa izspiešanā iesaistīts Rimšēvičs. Pats Ilmārs Rimšēvičs šo informāciju kategoriski noliedz.

Vēlāk Associated Press žurnālists Karlo Piovano publicēja tvītu ar fotogrāfiju, kura redzams Rimšēvičs vairāku personu kompānijā, kuru klātbūtne liecināja par "Krievijas pēdām" šajā lietā.

23. februārī Rimšēvičs apstiprināja fotogrāfijas autentiskumu, taču atzīmēja, ka pasākuma dalībnieki tobrīd sēdējuši nejaušā kārtībā, un viņš nav bijis pazīstams ar cilvēku, kam sēdējis blakus.

Ziņu lente
0