Latvijas cietumos trūkst apsargu un uzraugu

© Foto : Kaspars CauneRīgas centrālcietums
Rīgas centrālcietums - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas cietumos trūkst darbaspēka, tai skaitā psihologu, mediķu un apsargu.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Dažos Latvijas reģionos trūkst cietumu apsargu un uzraugu, paziņojusi ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure intervijā Latvijas Radio 4.

Spriežot pēc Spures teiktā, lielākoties šī problēma ir aktuāla Rīgai.

Голубь - Sputnik Latvija
Argentīnas cietumā nošāva balodi-narkokurjeru

Viņa ir pārliecināta, ka Rīgā ir pievilcīgākas darba vietas, nekā apsarga vai uzrauga darbs cietumā. Ir arī psihologu un mediķu vakances. Tomēr ierēdne atzīmēja, ka tagad situācija mainās atbilstoši izmaiņām algu sistēmā. Apsargi, strādājot summēto darba laiku, saņem piemaksas par virsstundām, tādējādi darba alga sasniegs vismaz tūkstoš eiro.

Tāpat Spure norāda, ka Latvijā joprojām ir ļoti aktuāli jautājumi, kas saistīti ar ieslodzīto rehabilitāciju un atgriešanos sabiedrībā, jo recidīvu procents joprojām ir augsts.

Probācijas dienesta vadītājs Mihails Papusevičs pastāstīja, ka ieslodzīto rehabilitācijai ir ļoti svarīgi piesaistīt brīvprātīgos. Tiesa, viņi nestrādās ar tiem, kuri pastrādājuši smagus noziegumus. Sarežģīto gadījumu rehabilitācija joprojām būs profesionāļu ziņā.

Kā iepriekš rakstīja Sputnik, Latvija ieņem 126. vietu pasaulē ieslodzīto skaita ziņā, Latvijas cietumos atrodas 4243 cilvēku. Latvija arī atšķiras no citām Eiropas valstīm ar to, ka te uz vienu ieslodzīto vidēji pienākas tikai 2,5 — 3 kvadrātmetru platības. Tas ir sliktākais rādītājs. Monako, piemēram, viens ieslodzītais dzīvo 14 metru platībā, Francijā — 11, Austrijā — 10.    

Ziņu lente
0