Labs draugs iemaksājis drošības naudu 100 tūkstošu eiro apmērā par Rimšēviča atbrīvošanu

© Foto : baltnews.lvГлава центрального банка Латвии Илмар Римшевич
Глава центрального банка Латвии Илмар Римшевич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 18. februārī aizturēja Ilmāru Rimšēviču krimināllietas ietvaros, pašlaik viņš atrodas policijas izmeklēšanas izolatorā.

RĪGA, 19. februāris – Sputnik. Aizturēto Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču varētu izlaist no izolatora jau šovakar, paziņoja viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš. Par Rimšēviču jau ir samaksāta drošības nauda 100 tūkstošu eiro apmērā, raksta avīze Dienas Bizness.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam noteica drošības naudas summu 100 tūkstošu eiro apmērā, kura jau iemaksāta Valsts Kasē, paziņoja Rimšēviča advokāts.

Банк Латвии - Sputnik Latvija
Rimšēvičs ir oficiāli aizturēts, taču finanšu sistēmu tas neapdraud

Advokāts pagaidām vēl nav redzējis KNAB lēmumu, taču, lai paātrinātu aizstāvamā atbrīvošanu, Vārpiņš organizēja ātru naudas pārskaitījumu Valsts Kases kontā. Nepieciešamos līdzekļus samaksājis viens no Rimšēviča labākajiem draugiem. Pats Rimšēvičs 2016. gada deklarācijā norādīja bezskaidras naudas uzkrājumus 67 133 eiro apmērā Latvijas Bankā un 28 574 eiro komercbankās. Viņa alga par darbu Latvijas Bankā 2016. gadā sastādīja 150 tūkstošus eiro.

Piektdien, 16. februārī, KNAB darbinieki veica kratīšanu Rimšēviča darba kabinetā un viņa mājās. Sestdien Latvijas Bankas vadītājs pavadīja ap astoņām stundām Biroja ofisā, pēc kā, pametot ēku, iekāpa iestādes mašīnā. Tāpat tiesībsargājošās iestādes aizturēja biznesmeni Māri Martinsonu, kurš vēlāk tika arestēts.

Kā vēsta portāls Diena, izmeklēšana, kas saista Rimšēviča un Martinsona vārdus, izskata trīs pretlikumīgu darbību versijas: kukuļa izspiešana no amatpersonas, personu grupas izspiešana pēc iepriekšējas vienošanās un starpniecība kukuļdošanā. Izmeklētājiem ir aizdomas, ka Latvijā darbojas organizēta noziedzīga grupa, kuras locekļi, izmantojot dienesta stāvokli un politisko ietekmi, iespējams, pieprasījuši kukuļus, tostarp, no kredītiestādēm.

Железнодорожные пути - Sputnik Latvija
Osinovska advokāts: liela nauda ne vienmēr esot kukulis

Pašlaik Rimšēvičs atrodas Valsts policijas izolatorā, paziņoja viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš. Šodien notiks ne vien Ministru Kabineta ārkārtas sēde, bet arī Latvijas Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēde.

Iepriekš tika ziņots, ka KNAB sācis pārbaudi sakarā ar medijos izskanējušo informāciju par kukuļa izspiešanu no lielākā Latvijas privātās bankas Norvik Banka akcionāra Grigorija Guseļņikova. Tāpat KNAB pārbauda Finanšu noziegumu apkarošanas tīklā (FinCEN, ietilpst ASV Finanšu ministrijā) esošo informāciju par Latvijas bankas ABLV nelikumīgajiem darījumiem.

Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis pēc valdības ārkārtas sēdes, kurā tika izskatīta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja informācija par Latvijas Bankas prezidenta aizturēšanu un situācija ABLV Bank, paziņoja, ka šīs lietas nav saistītas savā starpā.

Ziņu lente
0