Latvijas Bankas vadītāja kabinetā un mājās veikta kratīšana

© Sputnik / Oksana DzadanLatvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs
Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veica kratīšanu darba kabinetā un mājā, kuras pieder Latvijas Bankas vadītājam Ilmāram Rimšēvičam.

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien, 16. februārī, veica kratīšanu Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča darba kabinetā un Langstiņos esošajā mājā, vēsta Lsm.lv.

Tiek ziņots, ka kratīšana notikusi Rimšēviča darba vietā un mājās, kamēr viņš atradies ārzemēs, savukārt sestdien uzreiz pēc atgriešanās Latvijā, viņš ticis aizturēts Rīgas lidostā.

Neatliekamā medicīniskā palīdzība - Sputnik Latvija
Bijušo NMPD dienesta vadītāju apsūdz vairāk nekā miljons eiro zādzībā

Vēlāk kļuva zināms, ka Ilmārs Rimšēvičs no apmēram 18:00 sestdienas vakarā pavadīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) astoņas stundas, savukārt naktī ap plkst. 1:25 Rimšēviču kopā ar viņa advokātu aizveda turpināt lietas izmeklēšanas procesu.

Pagaidām Rimšēviča liktenis nav skaidrs. Ja Rimšēvičs ticis aizturēts, tad 48 stundu laikā KNAB ir jāpieņem lēmums, vai lūgt tiesu viņu apcietināt.

Ne KNAB, ne Rimšēvičs pagaidām nesniedz nekādus komentārus par notiekošo, ar mērķi saglabāt izmeklēšanas noslēpumus.

​Tāpat ir ziņas par kratīšanu un pazīstama būvuzņēmēja Māra Martinsona aizturēšanu.

Korupcija. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Vējonis dusmojas – Latvijā nevar atrast cilvēku, kurš cīnītos pret korupciju

Iepriekš ziņots, ka 2016. gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki ieinteresējās par datiem, kuri norādīti Rimšēviča deklarācijā.

Dažus interesantus faktus Latvijas Bankas vadītāja deklarācijā par 2015. gadu atklāja Saeimas parlamenta Korupcijas novēršanas apakškomisijas loceklis, deputāts Kārlis Seržants, kurš palūdza KNAB pievērst lielāku uzmanību dokumentam.

Toreiz KNAB preses sekretāre Laura Dūša paziņoja, ka birojs ķērās pie dokumentu pētīšanas savas kompetences ietvaros.

Zināms, ka 2016. gadā Rimšēvičs no visiem Baltijas centrālo banku vadītājiem saņēma vislielāko algas pielikumu — 10%. Saskaņā ar Bloomberg datiem, Rimšēviča alga 2016. gadā pieauga līdz 151 tūkstotim eiro pirms nodokļu nomaksas.    

Ziņu lente
0