Bijušo NMPD dienesta vadītāju apsūdz vairāk nekā miljons eiro zādzībā

© Sputnik / Sergey MelkonovNeatliekamā medicīniskā palīdzība
Neatliekamā medicīniskā palīdzība - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāju tur aizdomās par zaudējumu nodarīšanai valstij 1,2 miljonu eiro apmērā.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Latvijas Ģenerālās prokuratūras preses dienests paziņoja, ka Rīgas Apgabaltiesas prokuratūra izvirzījusi apsūdzību bijušajam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) priekšniekam Armandam Ploriņam, raksta rus.tvnet.lv.

Ploriņš tiek apsūdzēts dienesta noziegumos, kuri pastrādāti NMPD automašīnu nodrošināšanas procesā. Viņam tika izvirzīta apsūdzība saskaņā ar trīs Krimināllikuma pantiem — par izvairīšanos no nodokļiem, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījis smagas sekas, un par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu.

Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Saeima nobalsojusi par veselības nodokli

Prokuratūra uzskata, ak bijušais NMPD vadītājs nodarījis valsts budžetam zaudējumus 1,2 miljonu eiro apmērā, kā arī izvairīšanās rezultātā no nodokļu nomaksas Ploriņš piesavinājies apmēram 26 tūkstošus eiro.

No sākuma ar izmeklēšanu nodarbojās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Pret uzņēmēju, "Rīgas sanitārā transporta autobāze" īpašnieku Adigjozalu Mamedovu lieta nodalīta atsevišķā procesā, kurā KNAB turpina izmeklēšanu.

Lieta pret vēl vienu līdzdalībnieku — NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāju Semjonu Štrihu — tika slēgta sakarā ar aizdomās turamā nāvi.

NMPD noslēgtais līgums par mašīnu nodrošināšanu bija izdevīgs konkrētai privātfirmai. Par lietotām mašīnām valsts maksājusi kā par jaunām. "Rīgas sanitārā transporta autobāze" nodrošināja NMPD ar automašīnām no 2010. līdz 2015. gadam.

Soda mērs Ploriņam nav piemērots.

Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Sociālās apdrošināšanas iemaksu reformu rezultātā var augt ātrās palīdzības dienesta slodze

Armands Ploriņš atstāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja amatu 2015. gada rudenī. Slimnīca ļāva atstādināt viņu pēc dokumentu saņemšanas no KNAB un Veselības ministrijas, kuros tika teikts, ka viņš nevar pildīt savus pienākumus.

Iepriekš KNAB aizliedza Ploriņam un NMPD Rīgas reģionālā centra vadītājam Semjonam Štriham pildīt savus pienākumus, savukārt NMPD ofisā tika veiktas kratīšanas.

2016. gada februārī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidīja Ploriņa lūgumu atjaunot viņu amatā.    

Ziņu lente
0