Latvija iztērēs 108 miljonus eiro ieroču iegādei Izraēlā

© Sputnik / Sergey MelkonovИзраильская противотанковая ракета SPIKE
Израильская противотанковая ракета SPIKE - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija iegādāsies Izraēlā prettanku raķešu sistēmas Spike.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Pirmdien, 12. februārī, Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un kompānijas EuroSpike izpilddirektori Ginters Lauers un Arjē Lapidots parakstīs vienošanos par Latvijas prettanku raķešu sistēmu Spike iegādi Izraēlā, vēsta Latvijas Aizsardzības ministrija.

Līguma summa sastādīs 108 miljonus eiro.

Kā vēsta iestāde, prettanku ieroču spējas attīstība ir viena no aizsardzības nozares prioritātēm, savukārt prettanku raķešu sistēma Spike ir atzīta par vispiemērotāko Nacionālo bruņoto spēku ekspluatācijas prasībām.

"Jauniegādātās raķešu sistēmas "Spike", kas papildinās līdzšinējos šī bruņojuma krājumus, ievērojami stiprinās Nacionālo bruņoto spēku regulāro vienību un Zemessardzes kaujas spējas," — teikts Aizsardzības ministrijas ziņojumā.

Iebūvētā Spike datu sistēmas pārraides funkcija starp raķeti un palaišanas vadības ierīci ļauj aprīkojuma operatoriem palikt neredzamiem un pretiniekam nepieejamiem, saglabājot pilnu kontroli pār raķešu palaišanu.

Prettanku raķešu sistēma Spike tiek izmantota 28 nacionālo armiju bruņojumā, tostarp, Lietuvas, Polijas, Somijas un Vācijas Bruņotajos spēkos.

Plānots, ka raķešu sistēmas tiks piegādātas Latvijai līdz 2023. gadam.

Ziņu lente
0