Petīcija pret apmācības uzsākšanu no sešu gadu vecuma tiks iesniegta Saeimā

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasНачало учебного года в школах
Начало учебного года в школах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 10 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju parakstījuši petīciju par esošā vecuma saglabāšanu skolas gaitu uzsākšanai sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Petīcija pret izglītības ministra Kārļa Šadurska piedāvājumu par to, lai bērni uzsāktu mācības skolās no sešu gadu vecuma, savākusi vairāk nekā 10 100 parakstu sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv un tagad var tikt iesniegta Saeimas izskatīšanai.

Начало учебного года - Sputnik Latvija
Izglītības ministrija sūtīs bērnus skolā no 6 gadu vecuma

Iepriekš tika ziņots, ka izglītības ministrs 2016. gada augustā uzstājās ar priekšlikumu sūtīt bērnus uz skolu no sešu gadu vecuma. Viņš atzīmēja, ka pāriet uz izglītību no sešu gadu vecuma varēšot jau 2018./2019. mācību gadā. Tāpat Šadurskis runāja par gaidāmajām mācību standartu pārmaiņām, kuru mērķis ir piemērot tos sešgadīgu bērnu vajadzībām.

Vēl vienu iemeslu tam, ka vecākiem likuma kārtībā ir jāparedz pienākums atdot sešgadīgus bērnus skolā, ministrs nosauca ekonomisku faktoru, saskaņā ar kuru valsts nevar atļauties turēt skolās 19 gadus vecus jauniešus. Savukārt samazināt mācību gadus no 12 klasēm līdz 11 vai 10 Latvija nav spējīga.

Jau 2016. gada septembrī Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija iesniedza izskatīšanai Ministru Kabinetam grozījumus vispārējās izglītības likumā, kuri paredz obligātās pamatizglītības uzsākšanu no sešu gadu vecuma. Tiesa, likumā tika atzīmēta iespējas saglabāšana uzsākt bērnu mācības gadu vēlāk pamatotas nepieciešamības gadījumā. 2017. gada beigās Šadurskis paziņoja, ka mācību uzsākšana no sešu gadu vecuma varētu tikt ieviesta gadu vēlāk – 2019./2020. mācību gadā.

Ziņu lente
0