Rīga iekļuvusi Eiropas labāko tūrisma maršrutu pieciniekā

CC0 / pxhere / Панорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo reizi deviņos gados European Best Destinations rīkotā konkursa Eiropas labāko tūrisma maršrutu pieciniekā iekļuvusi Rīga.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Rīga izcīnījusi augsto piekto vietu sacensībās par 2018. gada Eiropas labākā tūrisma galamērķa prestižo European Best Destinations titulu.

Eiropas labākais tūrisma maršruts tiek noteikts jau devīto gadu pēc kārtas, Rīga piedalās balsošanā otro reizi. Konkursu rīko Eiropas organizācija European Best Destinations, kas tika izveidota tūrisma un kultūras atbalstīšanai Eiropā.

Starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus Balttour 2018 - Sputnik Latvija
Atpūta ar kvalitātes zīmi: Rīgā norisinās tūrisma izstāde BALTTOUR 2018

Šogad labāko tūrisma galamērķu pieciniekā iekļuva spāņu pilsēta Bilbao, franču pilsēta Kolmara, horvātu Hvaras sala un Rīga, savukārt par labāko maršrutu šogad tika atzīta poļu pilsēta Vroclava. Kopumā visas 20 konkursa dalībvalstis saņēmušas vairāk nekā 320 tūkstošus balsu no 162 valstīm.

Par Rīgu nobalsojuši gandrīz 30 tūkstoši cilvēku Latvijā un ārzemēs.

"Latvija uz citu konkursa dalībvalstu fona ir salīdzinoši maza ar nelielu skaitu iedzīvotāju, tādēļ nonākt Eiropas labāko tūrisma galamērķu pieciniekā ir liels panākums. Lai balsotu par Rīgu, apvienojās gan Rīgas iedzīvotāji, gan sabiedrībā zināmi cilvēki, mūsu partneri un tūrisma nozares pārstāvji. Ievērojamu atbalstu — 64% balsu — Rīga saņēmusi no balsotājiem ārvalstīs, kas liecina, ka tūristiem Rīga ir iecienīts un aizraujošs galamērķis jau šobrīd. Būt Eiropas labāko tūrisma galamērķu pieciniekā nozīmē ievērojamu publicitāti un atbalstu Rīgas popularizēšanai ārvalstīs 2018.gadā, kas ir īpaši zīmīgi šogad — Latvijas simtgades jubilejas gadā," — norādīja Rus.db.lv Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Ziņu lente
0