Klaiņojoši suņi nokoduši četrdesmit stirnas audzētavā pie Kuldīgas

© Sputnik / Евгений ЛешковскийZiemeļbriedis Rīgas zooloģiskajā dārzā
Ziemeļbriedis Rīgas zooloģiskajā dārzā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienā no lielākajiem briežu parkiem Latvijā iekļuvuši bezpajumtes suņi un uzbrukuši stirnām laikā, kad saimnieki nav atradušies mājās.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. Stirnu audzētavā "Jaundzirnavnieki" pie Kuldīgas klaiņojoši suņi saplosījuši aptuveni 40 dzīvniekus. Liels skaits dzīvnieku izklīduši un pazuduši bez vēsts, ziņo Skrundas televīzija.

Nelaime notika, kad fermas īpašnieki atradās Berlīnē, ikgadējā starptautiskajā Zaļajā gadatirgū. Lielajam skaitam saplosīto dzīvnieku aplokos pievērsis uzmanību vietējais iedzīvotājs, kurš tiem piegājis, lai uzņemtu video. Diemžēl par savu atradumu viņš nepaziņoja ne jēgeriem, ne saimniekiem, ne policijai.

Parka  Līgatnes dabas takas vadītāja Inta Lange - Sputnik Latvija
Foto
Dabas takas Līgatnē

Nogalināta aptuveni puse bara. Tas bija viens no lielākajiem briežu parkiem Latvijā, kur desmit gadus turpinājās selekcijas darbs.

"Visa selekcija bija velta. Tagad mums viss jāsāk no nulles. Šodien tas skāra mūs, bet rīt var skart jebkuru briežkopi, fermeri, jo no klaiņojošajiem suņiem taču nav iespējams pasargāties," — uzskata SIA "Jaundzirnavnieki" pārstāve Gunita Štorha.

Patlaban incidentu izmeklē Valsts policija — saimniekiem radušās aizdomas, ka suņi varējuši iekļūt aplokos ar ļaundaru palīdzību. Nožogojumā atrastas vietas, kurās redzams, — kāds tam rāpies pāri.

Arī iepriekš "Jaundzirnavnieku" fermai uzbrukuši suņi — 2011. gadā klaiņojošs suns saplosījis piecas grūtas briežu mātītes, labāko tēviņu un trīs nesen dzimušus brieža mazuļus.

Ziņu lente
0