Riekstiņš: Latvijas bizness nenomirs arī bez Krievijas tirgus

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasZivju konservi no Latvijas
Zivju konservi no Latvijas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš iesaka uzņēmējiem no Latvijas atturēties no mēģinājumiem par katru cenu iekarot "riskanto Krievijas tirgu".

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Apgalvojums, ka Latvijas uzņēmēji neizdzīvos bez Krievijas tirgus, būtu pārspīlējums; patiesībā tas esot ļoti riskants, tāpēc biznesam labi jāpadomājot, pirms censties par katru cenu iekarot nišu, intervijā Latvijas radio raidījumam "Krustpunktā" paziņoja Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Diplomāts paskaidroja, ka ne tikai Latvija, bet arī citas valstis saduras ar problēmām, virzot savas preces Krievijas tirgū. Neveiksmes bieži saistītas nevis ar sankcijām, bet gan ar Krievijas vēlmi aizsargāt savu tirgu un neielaist konkurentus, uzskata Riekstiņš.

Рижская телебашня - Sputnik Latvija
Jaunākā informācija nav vajadzīga: LTV slēdz korespondentu punktu Maskavā

"Par Krievijas tirgu Latvijā pastāv nedaudz sagrozīts priekšstats, ko arī mēģina popularizēt Krievijas amatpersonas — bez Krievijas tirgus neko nevarēsim un bez Krievijas tirgus pieejamības Latvijas uzņēmējiem pienāks beigas. Krievijas tirgus šobrīd ir riskants un ietekmēts no politisko lēmēju vidus, tādēļ katram uzņēmējam jādomā un jāraugās, vai ir vērts šajā tirgū par katru cenu tikt iekšā", — paziņoja vēstnieks.

Pie tam viņš atzīmēja, ka abu valstu savstarpējās tirdzniecības apgrozījums 2017. gadā sastādījis 2,7 miljardus eiro, — tas esot labs rādītājs. 2017. gada pirmajā pusgadā tirdzniecības apgrozījums ar Krieviju sastādījis 904,72 milj. eiro un salīdzinājumā ar 2016. gada pirmajiem sešiem mēnešiem pieaudzis par 15%. Krievija ir piektais aktīvākais Latvijas tirdznnieciskais partneris, piebilda diplomāts.

Iepriekš vēstnieks norādīja, ka neskatoties uz sarežģīto periodu Rīgas un Maskavas attiecībās, kas iestājies pēc Krimas atkalpievienošānās Krievijai un konflikta sākuma Ukrainas austrumos, Krievija un Latvija ir kaimiņi, tāpēc ir svarīgi attīstīt pragmatisku sadarbību. Pēc viņa vārdiem, tas notiek. Kā piemēru viņš minēja Starpvaldību komisijas darba atjaunošanos, kura augustā atkal tikās Rīgā pec vairāk nekā divus gadus ilga pārtraukuma. Tāpat Māris Riekstiņš pieminēja ĀM konsultācijas ministru līmenī un astoņus gadus ilgās valstu robežas demarkācijas noslēgumu.

Ziņu lente
0