Testa režīmā palaidīs kravu ekspresi Minska – Rīga

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas dzelzceļš (LDz)
Latvijas dzelzceļš (LDz) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmēģinājuma ekspreša vilciena palaišanu maršrutā Minska – Rīga, kuram ir jāveicina kravu pārvadājumu un transporta loģistikas pakalpojumu attīstība, plānots īstenot jau februārī.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Baltkrievijas dzelzceļš (BŽD) un VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) plāno savstarpēji attīstīt kravu pārvadājumus un radīt jaunus transporta loģistikas ceļus. Ar šo mērķi organizācijas īsteno kravas ekspreša vilciena palaišanas projektu Minska — Rīga, vēsta Baltnews.lv.

Izmēģinājuma ekspreša vilciena palaišanu maršrutā Minska — Rīga plānots īstenot jau februārī.

Птицы на рельсах - Sputnik Latvija
Latvijas dzelzceļš pamazām atbrīvojas no darbiniekiem

Pēc Baltkrievijas dzelzceļa preses centra informācijas, Latvija un Baltkrievija 2018. gada sākumā jau veica vilciena Minska — Rīga testa braucienu. Pateicoties izmēģinājuma braucienam, speciālisti noteica turpmākās projekta attīstības iespējas un nosacījumus.

Turklāt Baltkrievijas dzelzceļš veiks anketēšanu kravu nosūtītāju un saņēmēju vajadzību izpētei šajā projektā, kura norisināsies no 5. līdz 28. februārim.

Anketu izvietos BŽD oficiālajā mājas lapā, kā arī valsts uzņēmuma "Belintertrans — transporta loģistikas centrs" (BTLC) mājas lapā, kurš kalpo kā operators kravu ekspreša vilciena projekta organizēšanā Minska — Rīga.

Tāpat turpmākās savstarpēji izdevīgas sadarbības jautājumi tiks apspriesti 6. un 7. februārī Baltkrievijas un Latvijas dzelzceļu administrāciju vadītāju pārrunās, kuras notiks Minskā.

Rīga - Sputnik Latvija
Bez Krievijas kravām tūkstošiem ostu un LDz darbinieku varētu palikt uz ielas

Iepriekš tika ziņots, ka Minskā oktobra sākumā sākusies Latvijas un Baltkrievijas starpvaldību komisijas transporta darba grupas sēde, kuras laikā puses apspriedīs esošās kravu bāzes saglabāšanas darbu un vienojās aktivizēt sadarbību jaunu kravu piesaistīšanā maršrutā Baltkrievija — Latvija un Eirāzijas tranzīta koridorā ar abu valstu infrastruktūras izmantošanu.

Tāpat toreiz Minskā Latvijas dzelzceļš (LDz) un Baltkrievijas dzelzceļš (BŽD) parakstīja memorandu par kravu ekspreša vilciena palaišanu Minska — Rīga, kurš pēc klienta pieprasījuma tika nosūtīts 28 stundu laikā.    

Ziņu lente
0