Bergmanis: Latvijā nebūs vairāk NATO karavīru

© Raimonds Bergmanis‏ / twitterМинистр обороны Латвии Раймондс Бергманис и член парламентского комитета Канады по обороне Стивен Фер
Министр обороны Латвии Раймондс Бергманис и член парламентского комитета Канады по обороне Стивен Фер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO paplašinātajā militārajā grupā Latvijā šogad tiks iekļauti Slovākijas un Čehijas pārstāvji, taču valstī dislocēto Kanādas militārpersonu skaits paliks nemainīgs.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Latvijā dislocēto Kanādas karavīru skaitu pagaidām negrasās mainīt, paziņoja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis LTV intervijā.

Kopš janvāra beigām Bergmanis atrodas darba vizītē Kanādā. Viņam notika tikšanās ar Kanādas parlamenta Nacionālās drošības komitejas priekšsēdētāju Stīvenu Feru un valsts aizsardzības ministru Hardžitu Sadžanu.

"Man ir liels gods sveikt Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani Otavā. Kanādiešus un latviešus saista cieša un ilgstoša draudzība, un Kanāda lepojas ar to, ka vada starptautisko bataljonu Latvijā," — uzrakstīja Sadžans savā Twitter.

Šobrīd paplašinātā NATO militārā grupa, kas atrodas Latvijā, — tie ir vairāk nekā tūkstotis karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas un citām valstīm, un Bergmanis uzskata, ka šis skaitlis tuvākajā laikā nepalielināsies.

Министр обороны Латвии Раймонд Бергманис - Sputnik Latvija
Bergmanis: 2% IKP aizsardzībai nav maksimums

"Tas [Kanādas karavīru skaits Latvijā] šobrīd mainīsies, jo notiek rotācija, mācības. Bet netiek izskatīts, ka būtu jāpalielina dalībnieku skaits no Kanādas," — atzīmēja ministrs. Kanādiešu vadītajā militārajā grupā šogad parādīsies vēl divu valstu pārstāvji – Slovākijas un Čehijas, piebilda viņš.

Bergmanis pateica, ka viņa rīcībā nav informācijas par to, ka NATO samitā plāno pieņemt lēmumu par alianses klātbūtnes paplašināšanu Austrumeiropā.

"Mēs, protams, pārrunājām arī tuvojošos NATO samitu Briselē, bet galvenokārt runājām par tādiem jautājumiem kā komandvadības struktūra un citām svarīgām lietām, un, protams, to, kā mums ir veicies ar Varšavas lēmuma realizāciju," — atzīmēja ministrs.

Viņš pieļāva, ka šo jautājumu varētu apspriest tuvākajās dienās, kad Briselē notiks kārtējā NATO ministru tikšanās.

Ziņu lente
0