Daugavpilī izsludināta karantīna gripas epidēmijas dēļ

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВакцинация против гриппа
Вакцинация против гриппа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpilī pārsniegts epidēmijas slieksnis, dažās iestādēs ierobežota sabiedrisko pasākumu rīkošana.

RĪGA, 1. februāris – Sputnik. Medicīnas, mācību un sociālajās iestādēs Daugavpilī gripas epidēmijas dēļ izsludināta karantīna, vēsta rus.tvnet.lv.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims parakstījis rīkojumu par gripas epidēmijas apkarošanas pasākumiem. Pilsētas medicīnas, mācību un sociālajās iestādēs ierobežota sabiedrisko pasākumu rīkošana.

Termometrs un tabletes - Sputnik Latvija
Latvijā izsludināta gripas epidēmija

Turklāt iestādēm likts veikt nepieciešamos profilakses pasākumus.

Mācību iestāžu vadītājiem ir jāziņo Slimību profilakses un kontroles centra reģionālajai nodaļai par gadījumiem, kad augstās saslimšanas dēļ nācies pārtraukt mācību procesu vai kad saslimušie sastāda vairāk nekā 20% klases audzēkņu.

Pagājušajā nedēļā Daugavpilī pārsniegts epidēmijas slieksnis – tika reģistrēti 117,9 saslimšanas gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju (epidēmijas slieksnis ir 100 saslimušo uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju).

Sākot ar 30. janvāri Latvijā izsludināta gripas epidēmija. Epidēmijas laikā ģimenes ārstu mājas vizītes pie gripas slimniekiem tiek apmaksātas no valsts budžeta, pacienti apmaksā tikai valsts nodevu 2,85 eiro apmērā.

Pagājušajā nedēļā slimnīcā nonāca 49 pacienti (36 no tiem Rīgā), tostarp 15 pacientiem Rīgā bija pneimonija, ko izraisījis gripas vīruss.

Ziņu lente
0