Veģetāro un vegānu produktu pieprasījums Maxima veikalos pieaudzis par 70%

© MaximaВегетарианские продукты в сети магазинов Maxima в Латвии
Вегетарианские продукты в сети магазинов Maxima в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pircēji biežāk izvēlas tādus produktus, kā kviešu nageti, vegānu siers, sojas deserti, desas, dzērienus un veģetāros cīsiņus.

RĪGA, 31. janvāris — Sputnik. Pēdējo sešu mēnešu laikā veikalos Maxima Latvija vairāk nekā par 70% pieaudzis veģetāro un vegānu pārtikas produktu pārdošanas apjoms, vēsta rus.db.lv.

Dārzeņi un augļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvas armija ņems vērā karavīru veģetāriešu vajadzības

Pircēji biežāk izvēlas tādus produktus, kā kviešu nageti, vegānu siers, sojas deserti, desas, dzērienus un veģetāros cīsiņus. Tīkla sortimentā iekļauti arī dažādi sojas krēmi un kūkas, deserti un pastētes no tofu, veģetāriešiem un vegāniem paredzēti sieri, veģetārais sviests, humuss, dārzeņu burgeri un mērces.

"Šo produktu pieprasījums mūsu veikalos ar katru mēnesi tikai pieaug. Esam saņēmuši daudz pozitīvu atsauksmju un lūgumu pārdot šos produktus arī citos veikalos. Tāpēc šopavasar plānojam piedāvāt vegānu un veģetāros produktus arī citos reģionālajos veikalos," – pastāstīja "Maxima Latvija" komercdirektors Viktors Troicins.

Patlaban vegānu un veģetāro pārtikas produktu sortimentā Maxima veikalos atrodami vairāk nekā 50 dažādi produkti.

Rīgā vairākos veikalos veģetāriešiem un vegāniem paredzēto produktu sortimentā ir gandrīz 70 preces (tostarp arī četru veidu speciālais saldējums), taču šādus produktus iespējams iegādāties arī Jelgavā, Jūrmalā, Ogrē un Marupē.

Pērn lielākajos tīkla veikalos tika izveidoti īpaši plaukti ar veģetāriešiem un vegāniem paredzētiem produktiem, un to pieprasījums pieauga aptuveni par 15%.

Ziņu lente
0