Politika

Jurkāns: Latvijā balso par draņķiem, lai tik neatnāktu krievi

© AP Photo / Roman KoksarovVēlēšanas Latvijā. Foto no arhīva
Vēlēšanas Latvijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēlētāji Latvijā pastāvīgi tiek apmuļķoti, biedēti ar hibrīdkaru un draudiem no Krievijas puses, tāpēc viņiem ir vienalga, par ko balsot, galvenais – lai politiķis aizstāvētu latviešu intereses, paziņoja Latvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Latvijas iedzīvotājus pastāvīgi biedē ar hibrīdkaru un krievu ienākšanu, tāpēc vēlētāji ir gatavi balsot "par draņķiem, galvenais, — par mūsējiem" paziņoja Latvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns, radio Baltkom ēterā.

Viņš atgādināja, ka pēc PSRS sabrukuma pie varas Latvijā nākuši nekompetenti cilvēki, kuri vēl joprojām apzog valsti un pērk politiku.

Krievija - Sputnik Latvija
Jurkāns: Latvijai Krievija ir kaimiņš, nevis ideoloģisks bubulis

"Valsts tika sagrābta 1991. gadā, kad pie varas nāca nekompetenti cilvēki. Šie ļaudis sāka pieņemt likumus un apzagt valsti. Tagad nekas nav mainījies, viss turpinās. Man šķita, ka beigsies privatizācija un vairs nekā zogama nebūs, taču visus šos gadus politika tiek pirkta, un mēs dzīvosim tādā valstī, kamēr vien būs nauda," — teica bijušais ārlietu ministrs.

Viņš uzsvēra, ka vēlētāji Latvijā pastāvīgi tiek muļķoti un viņiem ir vienalga, par ko balsot.

"Galvenais, lai politiķis būtu savējais. Citādi atnāks krievi! Vēlētāju pastāvīgi biedē ar hibrīdkaru un tā tālāk. Tāpēc viņam šķiet, ka labāk balsot par draņķiem, galvenais — par savējiem," — norādīja Jurkāns.

Iepriekš Jurkāns intervijā Neatkarīgajai Rīta Avīzei atzīmēja, ka Latvijai nepieciešams jauns politiskais spēks, kam tauta noticēs.

Zīmējums uz papīra - Sputnik Latvija
Latvijas Avīzei nedod mieru Charlie Hebdo slava

"Tauta ar visiem nelatviešiem, kurus jau 27 gadus apsaukājam par svešajiem. Daudzi par tādiem jau ir kļuvuši. Latvija tiem ir kā pamāte," — uzsvēra bijušais ministrs.

Jānis Jurkāns kritizēja latviešu inteliģenci, kura baidās iziet ārā.

"Baidās, no kā? No politiskiem lūzeriem, kas Latvijas nākotni apjož ar pagātnes sētām? Tie baidās no nākotnes, jo to nesaprot. Nesaprot nedz ekonomiskos, nedz politiskos procesus un pasauli, kas jau ir ienākusi Latvijā," — paziņoja Jurkāns.

Pēc viņa teiktā, ir jāapzinās, ka "Krievija ir reāls kaimiņš, nevis ideoloģisks bubulis, ar ko ir jāmācās sadzīvot vairāku iemeslu dēļ. Gan ekonomisku, gan politisku apsvērumu dēļ," Pie politiskiem Jurkāns pieskaita arī "krievu" jautājumu Latvijā.

Ziņu lente
0