Liepājas kuģubūvētavai draud izputēšana

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienai no vecākajām kuģubūvētavām Baltijas valstīs – AS "Tosmares kuģubūvētava" draud bankrots parāda dēļ, kas pārsniedz 15 tūkstošus eiro.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Maksātnespējas administrācijas vietē publicētā informācija liecina, ka pret kuģu būves un remonta uzņēmumu AS "Tosmares kuģubūvētava" iesniegta prasība ierosināt maksātnespējas procesu, vēsta Baltnews.lv.

AS "Tosmares kuģubūvētava" nodibināta 1900. gadā kā Lībavas (tagadējās Liepājas) karostas darbnīca — tā ir viena no vecākajām kuģubuvētavām Baltijas jūras reģionā. Padomju laikā tā bija Baltijas jūras kara flotes lielākā remonta bāze.

Uzņēmuma Liepājas metalurgs cehs - Sputnik Latvija
"Liepājas metalurga" investors vēlas iekurt krāsni – par miljonu eiro

Patlaban uzņēmuma īpašnieks ir AS "Rīgas kuģu būvētava".

Vēstīts, ka ar prasību Liepājas tiesā vērsies metālapstrādes uzņēmums "KHL Company". Saskaņā ar uzņēmuma valdes locekļa Artjoma Lucenko vārdiem, kuģubūvētava ir parādā uzņēmumam vairāk nekā 15 tūkstošus eiro.

Kuģubūvētavas direktors Aleksandrs Vaļums, lūgts komentēt minēto situāciju, bija sašutis par to, ka viņa vadītā uzņēmuma maksātnespēja varētu rasties tikai 15 tūkstošu dēļ. Viņš uzsvēra, ka līdz 8. februārim, kad paredzēta lietas izskatīšana tiesā, AS "Tosmares kuģubūvētava" izmaksās visu parāda summu.

Zināms, ka 2017. gada pirmo deviņu mēnešu laikā AS "Tosmares kuģubūvētavas" apgrozījums sasniedzis 2,956 miljonus eiro — salīdzinājumā ar šo periodu 2016. gadā tas krities par 20,1%. Pie tam uzņēmuma peļņa ir samazinājusies vairākkārt.

Ziņu lente
0