Kravu piegādes kompānija Krievijai kļuva par visstraujāk augošāko Latvijā

© Sputnik / Vladimir Kornev / Pāriet pie mediju bankasKravu piegādes
Kravu piegādes - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmumi, kuri pārstāv kravu pārvadājumu, banku un kokmateriālu tirdzniecības sektorus, kļuva par visstraujāk attīstītāko Latvijā.

RĪGA, 20. janvāris — Sputnik. Latvijas uzņēmumu izaugsmes tempi pēdējo trīs gadu laikā ievērojami samazinājušies — tikai četras kompānijas var uzskatīt par visstraujāk augošākajām, raksta avīze Dienas Bizness.

Saskaņā ar izdevuma datiem, ja pirms trīs gadiem apgrozījuma izaugsme vidēji sastādīja 455%, tad pērn šis rādītājs bija tikai 177%. Savukārt šogad nokrita vēl vairāk līdz 158%.

Daugavpils - Sputnik Latvija
Latvijā masveidā veras ciet uzņēmumi: gada laikā slēgti vairāk nekā 16 tūkstoši firmu

Straujāk augošāko uzņēmumu skaits (kuru apgrozījums 3 gados pārsniedz 1000%) tāpat ir samazinājies. Šobrīd tādas ir tikai četras kompānijas, kaut gan, piemēram, 2014. gadā tādu bija 46, savukārt 2013. gadā 25.

Par izaugsmes līderiem Latvijā kļuva:

Transporta nozares uzņēmums BILATRIS (apgrozījuma pieaugums 1774%). Bilatris S — tā ir ekspedīcijas kompānija, kura strādā starptautisko pārvadājumu tirgū kopš 2004. gada. Kompānija ietilpst loģistikas holdinga Belsys Group sastāvā. Tā nodarbojas ar komplekso loģistikas pakalpojumu sniegšanu kravu pārvadājumiem no Eiropas uz Krieviju.

Esterkin Family Investments holdinga kompānija (+1585%) pieder biznesmenim Leonīdam Esterkinam, Savukārt holdingam pieder 33,12% Rietumu bankas akciju (ar balsstiesībām). Banka ieņem trešo vietu Latvijā pēc aktīvu apjoma.

Vidzemes uzņēmums WOOD AB (+1032%). Galvenā darbības joma ir kokmateriālu, celtniecības materiālu un santehnikas vairumtirdzniecība. Kompānija reģistrēta 2013. gada beigās.

Kurzemes uzņēmums TIKALA ID (+1008%). Kompānija nodarbojas ar koksnes biomasas (šķelda, skaidu, mizas, zaru un šķeldās pārstrādāti zaru atkritumi) un koksnes atkritumu iepirkšanu, ražošanu un pārdošanu. Galvenie darba reģioni — Rīga, Kuldīga, Tukums, Ventspils, Saldus, Brocēni, Liepāja, Ezere, Aizpute, Talsi, Kurzeme, Zemgale un Rīgas rajons.

Eiro - Sputnik Latvija
Kopš gada sākuma krievi investējuši Latvijā 755 miljonus eiro

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka par vislielākajiem Latvijā pēc apgrozījuma 2016. gadā kļuva Krievijas kompāniju meitas uzņēmumi. Par kompāniju Top 500 līderi pēc apgrozījuma kļuva Krievijas minerālvielu ražotāja "Uralkaļij" meitas kompānija SIA Uralkali Trading. Tās apgrozījums vienā periodā kļuva par bezprecedentu  Latvijas mērogā, sastādot gandrīz 1,8 miljardus eiro. Caur "meitu" Latvijā "Uralkaļij" eksportē savu produkciju uz citām Eiropas, Āzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas valstīm. Pateicoties SIA Uralkali Trading darbības rādītājiem kopējai Top 500 uzņēmumu apgrozījums palielinājies gandrīz par 2,2%.

Trešo vietu ieņēma kompānija SIA Uralchem Trading, kura ietilpst "Uralhim" grupā un kompānija, kura specializējas uz grupas uzņēmumu produkcijas eksporta piegādēm. SIA Uralchem Trading nodrošina preces iekraušanu ostās un kuģu fraktēšanu. "Uralhim" grupas uzņēmumi ražo minerālvielas un ķimikālijas: skābes, amonjaku, gāzes, amonija nitrātus un atvasinājumus un c.    

Ziņu lente
0