Latvijā izvēlēts gada dzīvnieks

CC0 / pixabay / Белка
Белка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīvā konkurencē vāvere prata apiet ezi vien par 11 balsīm; tagad Dabas muzejā visu gadu tiek rīkoti tematiski pasākumi par godu uzvarētājai.

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Par 2018. gada dzīvnieku Latvijā nosaukta parastā vāvere, tiek ziņots Latvijas Dabas muzeja mājaslapā.

Balsošanas gaitā internetā un arī pašā muzejā tika saņemts vairāk nekā 2 600 atsauksmju. Vāvere savāca 694 balsis un apsteidza ezi vien par 11 balsīm. Trešo vietu ieņēma rudā lapsa (404 balsis), tai seko alnis (367) un sermulis (294).

Dzeltenā cielava - Sputnik Latvija
Dzeltenā cielava - 2017. gada putns

Pēdējā vietā izrādījās pelēkais zaķis, par kuru nobalsoja 252 cilvēki.

Nākamsestdien, 27. janvārī, muzejā notiks ģimenes diena "Vāverīte kuplastīte", tas būs pirmais no vairākiem pasākumiem, kuri tiks veltīti gada dzīvniekam. Šogad muzejs aicina reģistrēt redzētās vāveres un to pēdas portālā www.dabasdati.lv.

Latvijā tāda dzīvnieku atlase notiek kopš 2000. gada, pērn par uzvarētāju kļuva upes zutis. Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, par 2018. gada kukaini pasludināts dienas tauriņš, jāņogu raibenis, savukārt par gada putnu kļuva pļavu tilbīte, kas atrodas uz izzušanas sliekšņa.

Akcijas mērķis ir piesaistīt Latvijas sabiedrības uzmanību tam, kādi dzīvnieki ir sastopami valstī, un pastāstīt sīkāk par konkrētu sugu.

Ziņu lente
0