Vecāki pasūdzējušies par "krievu" diplomu no klases vadītājas

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasУченица в средней общеобразовательной школе
Ученица в средней общеобразовательной школе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes deputāts lūdz paskaidrot, kādēļ Rīgas 10. vidusskolas saņēmuši pateicības krievu valodā.

RĪGA, 17. janvāris – Sputnik. Rīgas domes deputāts no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Sandis Riekstiņš publicējis sociālajā tīklā Twitter "diplomu" fotogrāfijas, ar kuriem tiekot apbalvoti Rīgas 10. vidusskolas labākie skolēni.

"Tāda lūk mums integrācija, pat skolēnu vecāki nesaprot!" — uzrakstīja Sandis Riekstiņš.

Savai publikācijai deputāts pievienoja divas "diplomu" kserokopiju fotogrāfijas, ko klases vadītājs izsniedzis skolēniem par labām sekmēm un uzvedību. Spriežot pēc fotogrāfijām, "diplomi" ir vienkārša A4 formāta papīra lapa, kurā uzdrukāti skolēnu vārdi un uzvārdi ar pateicību no klases vadītājas.

Klases telpa skolā - Sputnik Latvija
Latviskuma stiprināšana vai fašisms – Rīgas mērs par izglītības reformu

Taču šāda iniciatīva acīmredzot izraisīja dažu skolēnu, kā arī Jaunās konservatīvās partijas deputāta nesaprašanu. Sandis Riekstiņš uzskatīja par nepieciešamu uzrakstīt iesniegumu Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam ar lūgumu paskaidrot, kādēļ diplomi uzrakstīti krievu valodā. 

Pēc Rīgas domes deputāta teiktā, viņš esot saņēmis šo informāciju no vecākiem, kuriem skolas vadības rīcība izraisīja nesaprašanu.

Atgādināsim, ka Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs, Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists Miroslavs Mitrofanovs nesen izteica minējumu, ka labējo nacionālistisko partiju spiediens uz mazākumtautību skolām tikai palielināsies.

"Iespējams, es sabiezēju krāsas, taču, iespējams, ka ar laiku izrakstīs sodus par krievu valodas izmantošanu starpbrīžos. Ja neko nedarīsim, tad labējo nacionālistisko partiju spiediens palielināsies," — noslēgumā sacīja Mitrofanovs.

Un šķiet, Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists it kā būtu to pareģojis.

Ziņu lente
0