Šogad Latviju apmeklēs vairāku karalisko ģimeņu locekļi

© AFP 2023 / PHIL NOBLEКоролева Великобритании Елизавета II с герцогиней кембриджской Кэтрин в июле 2012
Королева Великобритании Елизавета II с герцогиней кембриджской Кэтрин в июле 2012 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad Latvijā plāno ierasties vairāku Eiropas valstu karalisko ģimeņu locekļi sakarā ar valsts simt gadu jubilejas svinībām.

RĪGA, 15. janvāris — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pastāstījis, ka 2018. gadā Latvijas valstiskuma simtgades pasākumus apmeklēs vairāku Eiropas valstu karalisko ģimeņu locekļi, vēsta Baltnews.lv.

Ārlietu ministrijas valsts protokola vadītāja Elita Kuzma informēja, ka 2018. gadā gaidāms ļoti intensīvs vizīšu posms. Turklāt Latvijas 100. gadskārtai veltītas vizītes gaidāmas arī nākamajos divos gados.

Королева Великобритании Елизавета II во время визита в Канаду в октябре 2002 - Sputnik Latvija
Vējonis ielūdza Lielbritānijas karalieni apmeklēt Latvijas simtgades svinības

Patlaban tiek aktīvi saskaņotas vairākas vizītes, piemēram, Nīderlandes karaļpāra: karaļa Vilema Aleksandra un karalienes Maksimas, Luksemburgas lielhercoga Anrī Albēra Gabriēla Feliksa Marī Gijoma Nasava-Veilburga, kā arī Zviedrijas, Norvēģijas un Lielbritānijas karaļnamu pārstāvju vizītes.

Kuzma atzīmēja, ka arī Latvijas amatpersonas dosies vizītēs uz ārvalstīm, lai īstenotu valsts jubilejai veltītus projektus.

Iepriekš tika vēstīts, ka 2018. gadā Latviju iecerējis apmeklēt Romas pāvests Francisks. 2017. gada jūnijā prezidents Raimonds Vējonis, atrodoties vizītē Vatikānā, uzaicināja pontifiku apmeklēt Latviju tās jubilejas gadā.

Tāpat Vējonis pērnvasar ielūdza Lielbritānijas karalieni Elizabeti II apmeklēt Latvijas simtgades svinības. Prezidents atzīmēja, ka svētkiem veltītie kultūras pasākumi noritēs ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs, tostarp arī Lielbritānijā.

Latvijas Republika svinēs sava valstiskuma simto gadadienu šī gada 18. novembrī. Svētkiem veltītajām svinībām iecerēts veltīt līdzekļus apmēram 60 milj, eiro apmērā, no kuriem 22,3 miljoni nāks no valsts budžeta.

Ziņu lente
0