Politika

Tatjana Ždanoka noliks EP deputāta pilnvaras

© из личного архива Татьяны ЖданокLatvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka
Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tatjana Ždanoka nolēmusi atgriezties Latvijas politikā – viņa vadīs Latvijas Krievu savienības priekšvēlēšanu kampaņu.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka vairs nebus Eiropas parlamenta deputāte, informē baltnews.lv.

Šo lēmumu viņa pieņēma partijas valdes sēdē sestdien 13. Janvārī.

Яна Тоом. - Sputnik Latvija
EP deputāte: Eiropa vairs nevar ignorēt nepilsoņu problēmu

Ždanokas vietu Eiropas Parlamentā ieņems viņas biroja vadītājs Miroslavs Mitrofanovs, kurš turpinās arī darbību Krievu skolu aizsardzības štābā.

LKS valdes loceklis Andrejs Tolmačovs informēja, ka Tatjana Ždanoka vēlas strādāt Latvijas politikā un gatavoties gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Partijas paziņojumā norādīts, ka Tatjanai Ždanokai tiks uzdota partijas priekšvēlēšanu kampaņas vadība.

"2018. gads ir izšķirošais Latvijas krievu liktenī. No mums ir atkarīgs, vai būs krievu skolas, vai mēs saglabāsim tiesības uz dzimto valodu nākamajām paaudzēm. Vienīgais politiskais spēks, kas spēj organizēt efektīvu pretošanos krievu izglītības likvidācijai, ir Latvijas Krievu savienība. To uzskatāmi apliecinājuši notikumi pēdējā pusgada laikā," — uzsvēra Tolmačovs.

Satversmes tiesa pieņems lēmumu, vai Ždanoka pati piedalīsies vēlēšanās un balotēsies deputāta postenim.

Likums par Saeimas vēlēšanām nosaka, ka bijušie padomju Komunistiskās partijas aktīvisti nevar balotēties Saeimā. Pērnā gada oktobrī Tatjana Ždanoka vērsās Latvijas Satversmes tiesā ar lūgumu pārbaudīt Saeimas vēlēšanu likuma atbilstību Satversmei.

Tatjana Ždanoka bija Komunistiskās partijas biedre pēc 1991. gada 13. janvāra, tāpēc vēlēšanu likums politiķei liedz balotēties Saeimas vēlēšanās, kas notiks šī gada rudenī. 

Ziņu lente
0