ASV bezpilota lidaparāts vairākas stundas izlūkoja Latvijas un Krievijas robežas apkaimi

CC0 / Robert Sullivan / RQ-4 "Global Hawk"ASV Gaisa militāro spēku stratēģiskais bezpilota lidaparāts RQ-4A Global Hawk
ASV Gaisa militāro spēku stratēģiskais bezpilota lidaparāts RQ-4A Global Hawk - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu lidaparāts Global Hawk vairākas stundas atradās Latvijas gaisa telpā.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. ASV Gaisa militāro spēku stratēģiskais bezpilota lidaparāts RQ-4A Global Hawk veica vairāku stundu ilgu izlūkošanas lidojumu pie Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Igaunijas robežām, kas kļuva zināms no aviācijas monitoringa resursa CivMilAir atvērtajiem datiem.

Lidaparāts RQ-4A Global Hawk, izlidojot no Sicīlijas, kursēja ne mazāk kā 10 stundas vairāku valstu robežu tuvumā.

​"Sicīlija — Grieķija — Bulgārija — Ukraina — Polija — Lietuva — Latvija — Lietuva! Izsekots 52 tūkstošu pēdu augstumā (apmēram 15,8 km)," teikts servisa Twitter mikroblogā.

​Atjaunotajā kartē redzams, ka bezpilotnieka lidojums notika 54 tūkstošu pēdu augstumā (gandrīz 16,5 km) gar Baltkrievijas un Lietuvas robežu, un pēc tam virs Baltijas jūras.

​Pēc tam izlūkošanas lidaparāta pārvietošanās fiksēta Latvijas un Igaunijas gaisa telpā. Bezpilotnieks pietuvojās Krievijas robežai ap 50 kilometru attālumā no tās.

Iekārtas tehniskas iespējas, ar kurām aprīkots lidaparāts, ļauj veikt izlūkošanu aerofotografēšanu līdz pat 200 kilometru dziļumam. Tādējādi, amerikāņu bezpilotnieks varēja novērot Latvijas teritorijas lielāko daļu (no Daugavpils līdz Rīgai), Igaunijā (no Tartu līdz Tallinai), Lietuvā (no Klaipēdas līdz Viļņai), kā arī lielāko daļu Kaļiņingradas apgabalā un daļu Pleskavas un Ļeņingradas apgabala.    

Ziņu lente
0