Latvijas izlases basketboliste aprecējusies ar savu draudzeni

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd Latvijā netiek atzītas viendzimuma laulības.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Latvijas sieviešu basketbola izlases uzbrucēja Sabīne Niedola atzinās sociālajos tīklos, ka jau gandrīz pirms gada aprecējusies ar savu draudzeni Andželu Tisdeilu.

Izrādījies, Sabīne un Andžela noformēja savas attiecības vēl pērnā gada februārī. Tagad Niedola nomainīja savu statusu Facebook lapā uz "laulībā".  Skatoties uz pāra fotogrāfiju Instagram vietnē, var izdarīt secinājumu, ka meitenēm ir ļoti ērti vienai ar otru.

 

 

Niedola piedzima Liepājā, uzsāka savu sporta karjeru komandā "Liepājas Metalurgs" un jau 2009. gadā debitēja nacionālās izlases sastāvā. Vēlāk basketboliste pārvācās uz Franciju (uzstājās par "Nante"), pēc tam uz Spāniju ("Sedis"), savukārt 2014. gadā atgriezās dzimtenē, nospēlējot sezonu "Cēsis" sastāvā. No 2015. gada spēlē vācu "Royals" no Zārluī pilsētas (atrodas praktiski uz Francijas robežas. Jāpiemin, ka viņas draudzene Andžela Tisdeila ietilpst šī kluba treneru štābā.

Pavasarī Sabīnei paliks 27 gadi, viņas draudzenei — 33.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Eiropas tiesa varētu likt Bulgārijai, Latvijai, Lietuvai, Rumānijai, Polijai un Slovākijai atzīt viendzimuma laulības. Rumānijas Konstitūcijas tiesa vērsās Eiropas tiesā ar lūgumu izdarīt spriedumu, pēc tā, kad Rumānijas tiesā vērsās divi vīrieši, kuri vēlējās, lai viņu 2010. gadā ASV noslēgtā laulība tiktu atzīta Rumānijas teritorijā.

Igaunijā 2016. gadā stājās spēkā Kopdzīves likums, kurš ļauj viendzimuma pāriem noslēgt civilattiecības.   

Ziņu lente
0