Skolotāju algu paaugstināšanas grafiks apstiprināts, atlicis atrast naudu

© Sputnik / Артем Житенев / Pāriet pie mediju bankasУрок в школе. Архивное фото
Урок в школе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolotāju minimālā algas likme Latvijā jau no 2018. gada 1. septembra palielināsies no 680 līdz 710 eiro.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. Latvijas valdība apstiprinājusi skolotāju algu paaugstināšanas grafiku, saistot šīs izmaiņas ar skolu tīkla optimizēšanas rezultātiem, vēsta Baltnews.lv.

Урок в школе. Архивное фото - Sputnik Latvija
LIZDA pieprasīs 900 eiro par likmi pedagogiem nodrošināt ātrāk nekā 2022.gadā

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas sastādīto pedagogu algas likmes paaugstināšanas grafiku minimālajai likmei laika posmā no 2018. gada 1. septembra līdz 2022. gada 1. septembrim ir jāpalielinās pakāpeniski. Šogad likme tiek palielināta no 680 līdz 710 eiro, savukārt 2022. gadā minimālā pedagogu mēnešalgas likme varētu pacelties līdz 900 eiro.

Minimālās mēneša algas likmes paaugstināšanas grafiks vispārējā, pirmskolas izglītībā, kā arī profesionālā izglītībā sastādīts, ņemot vērā to, ka pedagogu darba slodze nemainās un atbilst mēneša algas likmei.

Valdība apstiprināja grafiku ar nosacījumu, ka tas tiks pildīts atbilstoši valdības rīkojumā minētajiem pasākumiem un ņemot vērā ekonomisko situāciju attiecīgajā gadā, turklāt pedagogu algu palielināšanai, kura ieplānota sākot ar 2018. gada 1. septembri, ir jābūt pilnībā nodrošinātai no budžeta līdzekļiem.

Skola. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Šadurska reforma samazināja algas ceturtdaļai Rīgas pedagogu

Pašvaldībām kā mācību iestāžu uzraudzītājiem ir jāpieņem lēmumi par skolu tīkla izmaiņām līdz 2018. gada 1. martam.

Ņemot vērā to, ka 2018. gada valsts budžets neparedz papildu finansējumu pedagogu algu paaugstināšanai, resursi būs jānodrošina uz mācību procesa efektivitātes palielināšanas rēķina un papildus finansējuma piešķiršanas no pašvaldību budžetiem vai valsts budžeta, ievērojot solidaritātes un paritātes principu.

Atgādināsim, ka Izglītības ministrija piedāvā optimizēt skolu daudzumu Latvijā sakarā ar skolēnu trūkumu klašu nokomplektēšanai. Pēc ministra Kārļa Šadurska sacītā, bērnu skaits Latvijā šobrīd ir pietiekams vien 130 vidusskolām, savukārt to valstī ir vairāk par 300. Liekās skolas ir jāpārveido par pamatskolām vai arī ir jāslēdz.

Ziņu lente
0