Nedzert un nesmēķēt: ĀM sniedz rekomendācijas līdzjutējiem, kuri dosies uz Phjončhanu

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasЧаша Олимпийского огня и флаг Олимпиады
Чаша Олимпийского огня и флаг Олимпиады - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ĀM aicinājusi Latvijas sporta līdzjutējus ar cieņu izturēties pret Dienvidkorejas tradīcijām un paražām.

RĪGA, 31. decembris – Sputnik. Latvijas Ārlietu ministrija izstrādājusi veselu virkni rekomendāciju latviešiem, kuri plāno doties uz Ziemas Olimpiskajām Spēlēm Phjončhanā, vēsta rus.lsm.lv.

ĀM aicina latviešu līdzjutējus ar cieņu izturēties pret Dienvidkorejas likumiem un tradīcijām un ar savu uzvedību parādīt, ka viņi ir labākie pasaulē.

Latvijas olimpiskās izlases formas tērpi - Sputnik Latvija
Publicētas Latvijas Olimpiskās delegācijas izmaksas

Iestāde atgādina, ka Dienvidkorejā ir stingri aizliegts smēķēt un lietot alkoholiskos dzērienus sabiedriskajās vietās.

Dienvidkorejā bieži notiek civilās aizsardzības mācības. Civilpersonām, izdzirdot sirēnas skaņas, ir jāmeklē patvērums metro un ēku pagrabos.

Tāpat Latvijas ĀM pievērš uzmanību tam, ka ar Latvijas vadītāja tiesībām transportlīdzekli Korejā vadīt nedrīkst.

Pilsoņiem nav nepieciešama vīza, lai iebrauktu Korejas Republikā, iebraukšana uz izbraukšana no valsts iespējama līdz pases derīguma termiņa beigām.

Latvijas nepilsoņiem, lai ieceļotu Korejā ir nepieciešama vīza. Tā kā vīzas saņemšanai ir nepieciešams laiks, Ārlietu ministrija iesaka vīzu pieprasījumus Korejas vēstniecībā Zviedrijas Karalistē, iesniegt savlaicīgi, pirms tam dokumentus elektroniski iesūtot pārbaudei Korejas vēstniecībā Latvijā. Par visiem jautājumiem, kas saistīti ar ieceļošanu Korejā, ieteicams sazināties ar Korejas vēstniecību Latvijā.

Krievijas izlases atlēti ar valsts karogu XXII ziemas Olimpisko spēļu slēgšanas ceremonijā - Sputnik Latvija
Krievijas sportistu paziņojums par dalību 2018. gada Olimpiskajās spēlēs

ĀM pārstāve Vita Dobele atgādina, ka pirms brauciena jānoformē veselības un dzīvības apdrošināšana, kā arī jāpiereģistrējas Konsulāta reģistrā. To var izdarīt internetā.

Dobele aicināja līdzjutējus, kuri gatavojas doties uz Olimpiādi un Parolimpiādi, iepazīties ar brīdinājumiem tūristiem par uzturēšanos Korejā, kā arī lejupielādēt ĀM mobilo aplikāciju "Ceļo droši". Turklāt līdzjutējiem ir jāzina, ko darīt gadījumā, ja pazūd pase vai viņi palikuši Korejā bez naudas kaut kāda iemesla dēļ.

Olimpiādē Phjončhanā piedalīsies apmēram 90 pasaules valstu izlases, tā notiks no 2018. gada 9. līdz 25. februārim. Komandām nāksies pacīnīties par 102 medaļu komplektiem 15 sporta disciplīnās.

Ziņu lente
0