Taxify "uzskrūvēs" cenas Jaungada naktī

© Foto : Roberts VīcupsTaksometrs
Taksometrs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiešsaistes taksometra izsaukšanas dienests Taxify Jaungada naktī maksimāli palielinās cenas visiem braucieniem, lai piesaistītu pēc iespējas lielāku skaitu autovadītāju.

RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Mobilā tiešsaistes taksometra izsaukšanas dienesta Taxify vadītājs Juris Krūmiņš pavēstījis, ka 31. decembra naktī tarifi visiem braucieniem tiks celti līdz maksimālajām likmēm, ko pieļauj Rīgas dome, ziņo Mixnews.lv.

Iesēšanās taksometrā maksās 2,13 eiro, viens kilometrs ceļa — 71 centu, viena minute ceļā — 14 centus. Taxify parastie tarifi sastāda 71 centu par iesēšanos, 36 centus par kilometru un 13 centus par minūti.

Rīgas autoosta - Sputnik Latvija
Taksometru iebraukšanas aizliegums pie Rīgas autoostas sadusmoja pasažierus

Krūmiņš paskaidroja, ka paaugstinātie tarifi piesaistīs dienestam lielāku skaitu autovadītāju, tāpēc taksometra pakalpojumus varēs izmantot lielāks skaits cilvēku. Pēc uzņēmuma vadītāja domām, pieprasījums Jaungada naktī var pieaugt 14 reizes.

Turklāt Krūmiņš atzīmēja, ka darba Jaungada naktī taksometru vadītājiem ir daudz vairāk nekā citās dienās, un svētkus viņi ir spiesti pavadīt pie stūres nevis ģimenes lokā, tāpēc tarifa palielināšanās ir pamatots solis.

Pielikumprogramma Taxify taksometru izsaukšanai izstrādāta Igaunijā un darbojas vairāk nekā 20 valstīs. Rīgā pielikums darbojas kopš 2014. gada septembra.

Iepriekš vēstīts, ka 31. decembra vakarā taksometru Rīgā būs izdevīgāk izsaukt pa tālruni vai tiešsaistes servisu palīdzību, kuri precīzi aprēķina brauciena cenu. Taksometru pamata likmes tiek norādītas arī uz mašīnām.

Apturot taksometru uz ielas, vispirms ir jāapjautājas vadītājam, cik izmaksās brauciens, it īpaši ja nākas braukt no Vecrīgas, lidostas vai centrālās stacijas. Tāpat aptuvenās izmaksas jau pirms brauciena iespējams noskaidrot taksometru dienestos tiešsaistē. 

Ziņu lente
0