Katrs varēs piedalīties filmas uzņemšanā par Latviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas simtgadei režisore Dzintra Geka plāno uzņemt filmu par katru jubilejas gada dienu.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Par godu Latvijas simtgadei tiek uzsākts interesants projekts — filmas uzņemšana par katru dienu valsts dzīvē, vēsta rus.lsm.lv.

Par autoru var kļūt ikkatrs, kurš vēlas — pietiek vien ar savu uzņemto kadru atsūtīšanu.

Šī filmas idejas autors ir operators Viktors Gribermans. Viņš pats nofilmēs filmas pirmo kadru. Tas notiks Jaungada naktī Rīgas Dzemdību namā.

Запуск ракеты - Sputnik Latvija
Par godu neatkarības 100. gadadienai Latvija palaidīs kosmosā raķeti

"Iespējams, būs dvīņi, trīnīši. Es nezinu, tādēļ būs jādežurē — "jānostrādā maiņa". Jebkurā gadījumā, tas ir interesanti — pats dokumentālās filmas uzņemšanas process: tu nezini, kas notiks," pastāstīja Gribermans.

Filmas režisore būs Dzintra Geka.

Filmā tiks iekļauti ne vien Dzintras Gekas komandas uzfilmētie kadri, bet arī reģionālo telestudiju un vienkāršu iedzīvotāju nofilmētās ainas. Lai to īstenotu, visus, kam parādīsies interesants videomateriāls, aicina nosūtīt to redakcijai. Drīzumā darbu uzsāks speciāla interneta lapa — dodkadrulatvijai.lv.

"Mēs gaidām, ka iedzīvotāji arī atstās piemiņu par sevi Latvijai. labākie kadri tiks iekļauti filmas gala variantā. Savukārt tie, kuri tajā netiks izmantoti, arī nepazudīs. Tie būs pieejami internetā, lai arī pēc 20-30 gadiem varētu apskatīt, kā mēs nodzīvojām šo jubilejas gadu," pastāstīja scenārija autore Elīna Veira.

Galvenais ierobežojums — video hronometrāža. Tam nedrīkst būt īsākam par 15 sekundēm un ne garākam par vienu minūti.

Банк Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas Banka izlaidīs monētas par godu Kurzemei un Latgalei

"Tajos ir jābūt stāstītam par Latviju. Turklāt tie var tikt uzņemti ārzemēs. Piemēram, kā cilvēki vāc čemodānus, lai ierastos Latvijā Dziesmu svētku svinībās. Tā var būt bērna došanās uz skolu caur augstajām sniega kupenām," piebilda izpildīšana producente Evita Bērziņa.

"Katru mēnesi mēs izskatīsim katru ierakstu, kuru atsūtīs skatītāji, entuziasti, reģionālā televīzija, un to, ko nofilmēsim mēs paši," paskaidroja režisore Dzintra Geka.

Topošās filmas garums būs 91 minūte un 15 sekundes.

Filmu varēs apskatīt 2019. gada martā.    

Ziņu lente
0