Veselības ministrija: vecākus ģimenes ārstus jānomaina jaunajiem

© Sputnik / Виктор ТолочкоMedicīniskā halāta iegāde
Medicīniskā halāta iegāde - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ap 150 jauno ģimenes ārstu gaida rindā, lai saņemtu ārsta praksi, turklāt vairāk nekā 200 ģimenes ārsti ir sasnieguši vai tuvojas pensionēšanās vecuma sasniegšanai.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Viens no jautājumiem, ar kuru pašlaik nodarbojas Veselības ministrija, ir jautājums par to, kā nodrošināt labu paaudžu aizvietošanu, vēsta TVNet.

Šobrīd ap 150 jauno ģimenes ārstu gaida rindā, lai saņemtu ārsta praksi, pastāstīja aģentūrai LETA veselības ministre Anda Čakša.

Ārsts - Sputnik Latvija
Apmēram 150 ģimenes ārsti nav noslēguši līgumus ar e-veselības sistēmu

Pēc viņas sacītā, Veselības ministrijai ir jādomā par to, kā palīdzēt vecākiem ģimenes ārstiem, kuri nelielās pensijas dēļ nereti turpina strādāt, sasniedzot pensionēšanās vecumu. Taču vecāka gadagājuma ģimenes ārsti vairs nepilda savu darbu tik kvalitatīvi, piebilda viņa.

"Mūsu uzdevums — atrast līdzsvaru un saprast, kā nodrošināt jaunos ārstus ar iespēju iegūt praksi," pateica viņa.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente iepriekš aģentūras LETA intervijā pateica, ka vairāk nekā 200 ārsti ir sasnieguši pensionēšanās vecumu vai ir tuvu tā sasniegšanai un, ka ir jānotiek paaudžu maiņai.

Pensionēšanās vecumu sasniegušajiem ārstiem izdevīgāk turpināt strādāt un saņemt pensiju, jo viņu pensijas ir ļoti mazas. Valstij ir jāsniedz atbalsts arī tiem, kas iziet no sistēmas. Tas paātrinātu paaudžu maiņas procesu, uzskata viņa.    

Ziņu lente
0